Haberler

Yunanistan'da Erken Genel Seçimlere Doğru

Yunanistan'da erken genel seçimlere doğru- Ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Çipras, programını açıkladı- Aleksis Çipras: "Devletin bazı kurum ve kuruluşları iptal edilerek, bakanlıkların sayısı 10'a indirilecek"- "Tehditlerine ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz" Yunanistan'da, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, 25 Ocak'ta yapılacak seçimlerden partisinin zaferle çıkacağını belirterek, "Hakkını aramakta kararlı olan bir halkı kimse durduramaz" dedi.

Yunanistan'da erken genel seçimlere doğru- Ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Çipras, programını açıkladı- Aleksis Çipras: "Devletin bazı kurum ve kuruluşları iptal edilerek, bakanlıkların sayısı 10'a indirilecek"- "Tehditlerine ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz" Yunanistan'da, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, 25 Ocak'ta yapılacak seçimlerden partisinin zaferle çıkacağını belirterek, "Hakkını aramakta kararlı olan bir halkı kimse durduramaz" dedi. Çipras, başkent Atina'da düzenlenen parti konferansında yaptığı konuşmada SYRIZA'nın programını açıkladı. SYRIZA'nın iktidar olması halinde hükümetin yapısında köklü değişikler yapma yoluna gideceğini belirten Çipras, bazı kurum ve kuruluşlar iptal edilerek, bakanlıkların sayısının 10'a indirileceğini açıkladı. Çipras, "Hükümette verimliliğin arttırılması ve kontrolün sağlanmasına yönelik yeniden yapılanma çerçevesinde bazı bakanlıkları birleştirerek hükümetin yapısını değiştiriyoruz. Siyasi sorumluluk difüzyonu ve yolsuzluk serası olarak faaliyet gösteren çok sayıda kurumu iptal ediyoruz" dedi.SYRIZA iktidarında bankalardaki yatırımların güvence altında olacağını, muhtaç olanlara elektrik, su ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak sağlanacağını belirten Çipras, asgari ücretin yeniden 750 avroya çıkarılacağını, emeklilik maaşlarında da iyileştirme yapılacağını kaydetti. Konuşmasında, Başbakan Antonis Samaras'ı da eleştiren Çipras, Samaras'ın SYRIZA'nın programını vatandaşlara yanlış yansıttığını ileri sürdü.Çipras, Samaras'ın iktidarı elinde tutabilmek için korkutma politikası uyguladığını belirterek, "Samaras ışıktan kaçıyor ve hayaletlerden söz ediyoruz. Her çeşit yalanla ülkenin iflasını yeniden diriltiyor. Bulunduğu makama saygı göstermeden Grexit'i ve iflası yeniden dirilterek korkutuyor. Biz gelecekten söz ediyoruz onlar ise acılı geçmişi konuşuyor" dedi.Seçimlerdeki ikilemin, kemer sıkma ya da yeniden müzakere ve kalkınma olduğunu ifade eden Çipras, "Demokrasi zamanı geldi. Hakkını aramakta kararlı olan bir halkı kimse durduramaz. Yunanistan'ın sözde dostlarının tehditlerine ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz. Tek hedefimiz zafer" diye konuştu.- Erken seçimYunanistan'da koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas, seçimlerde yeterli oyu alamamış ve 25 Ocak'ta erken genel seçim kararı alınmıştı.SYRIZA, Yunanistan'a AB ve IMF tarafından dayatıldığını söylediği ekonomik kurtarma paketinin yeniden müzakere edilmesini istiyor. SYRIZA son aylarda yapılan anketlerde önde gidiyor. .

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title