Haberler

Yunanistan'da 12 Türk Dağcı Kayboldu

Güncelleme:

Yunanistan'ın Pieria Dağı'nda 12 Türk dağcı kayboldu. Yunan arama-kurtarma ekipleri Türk dağcılara ulaşmaya çalışıyor.

Yunanistan'ın Pieria Dağı'na tırmanmaya çıkan 12 Türk dağcının kaybolduğu belirtildi. Yunan Polis ve itfaiye ekipleri, Kuzey Yunanistan'ın Katerini şehri yakınlarındaki Pieria Ori dağlarında mahsur kalmış olabilecekleri ihtimali ile 12 Türk turisti arıyor.

ACİL YARDIM HATTINDAN YARDIM İSTEDİLER

Katerini itfaiyesi, Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişinin Cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122'den yardımı arayarak "12 kişi oldukları ve yerleşim merkezinden uzak dağlık bir bölgede kayboldukları" ihbarında bulunduğunu bildirdi.

YARDIM İSTEYEN CEP TELEFONU CEVAP VERMEDİ

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, aramanın Kuzey Amerika numaralı bir cep telefondan yapıldı. Numara arandığında ise cevap vermedi. Cep telefonu sinyalinin Ketirini şehrinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori'nin de bulunduğu Pieria dağlarında, Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği anlaşıldı.

YARDIM ÇAĞRISININ DOĞRULUĞUNDAN ŞÜPHELENİYOR

Avrupa Acil Yardım'ın Kuzey Amerika numaralı bir telefondan aranması, bu numaranın cevap vermemesi ve sinyalin geldiği bölgenin yakınında yerleşim birimleri olması nedeniyle, yardım çağrısının doğruluğu hakkında Yunanlı yetkililerin bazı şüpheleri bulunuyor.

ACİL YARDIM HATTINA GÖNDERİLEN MESAJ:

"TÜRK, BULGAR, 12 KİŞİ... İMDAT"

Yunanistan'da 12 Türk dağcının kaybolduğuna ilişkin haber, Dışişleri Bakanlığı'nı da harekete geçirirken; Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Hürriyet'e, şu bilgiyi verdi:

"Yunan telekom şirketi OTE'den, önüme biraz önce şu bilgi geldi. Dün sabah saat 10.00'da Yunan acil yardım hattına düşen 'bizi kurtarın' mesajı Edirne'nin tam karşısındaki Meriç bölgesinden gelmiş. Dolayısıyla kayıp yeri söylenen Pieria Ori dağ bölgesi değil. Yunan telekomuna aynen şu imdat çağrısı yapılmış; 'Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.' Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. Üç helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil. Başkonsolosluğumuza da 'biz kaybolduk' diye gelmiş herhangi bir mesaj yok. Olayı yakından takip ediyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kuzey Amerika Yunanistan Hürriyet Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (36)

Mustafa sengülMobil-IOS:

Allah akıl fıkır versin salak cok memlekette gebersin hıyarlar

1
9
yanıtYanıtla
Türk ise cevap yoktur:

türkiyede geçen hafta 1 ing. 2 hollandalı öğrenci dağda mahsur kalmıştı. . tüm türkiyenin kamu kuruluşları alarma geçti bu adamları kurtarmıştı. . türkiyede bir Türk düşünün bağkura borcu var diye hastanelerden kovulan vergi zulmu adı altında akla gelmedik vergiler ödeyen ( örnek babanın dükkanında kiracı gözükürsun beyanname vermedin yazdım 800 lira ceza gibi) türkleri aklınıza getirin. . . Türkiyede Türklerin ne önemi varda yunanistanda önemi olsun. . Türklerde kendi memleketinde dağa çıksın dağmı yok . . . .

7
0
yanıtYanıtla
GM:

BIRAKIN ÖLSÜN

3
4
yanıtYanıtla
RazkonMobil-IOS:

Neişiniz varrrrrrrr orlardaaaaaa

2
4
yanıtYanıtla
BaskentliMobil-IOS:

Turkiyede dagmi yok yunàn a gittiniz

4
2
yanıtYanıtla
Murat akerMobil-IOS:

Allah yardimciniz olsun insallah sag salim dönersiniz

6
0
yanıtYanıtla
Efe Mobil-IOS:

Orda isleri ne kardesim. Türkiyede Dag mi yok kardesim

2
4
yanıtYanıtla
ihsan:

o daglari Büyük Iskender ayaginda sandaletle asip Hindistana ulasti madem dagcilar kayboldu öyle kalsin

1
4
yanıtYanıtla
TürksoyMobil-IOS:

Yazıklar olsun. Atanızdan dedenizden utanın.

0
5
yanıtYanıtla
şişli:

aşagıda bir yorumumda ben türküm ve artık chp ye oy vermem budefa bdp yi deneyecem ve bana dogru gelen parti odur diye yazmışım. . esra diye bir yorumcu bana cevaben yok bdp li belediyeler elektrik faturasını ödemiyormuş bunlardan ne hayır gelir diye yorum eklemiş. . . esra hanım diyarbakır büyükşehir belediyesi başkanı sayın gülten kışanak hanım cıkıp tüm basının karşına dediki dedaş cıksın tek ödenmemiş faturamız varsa cıkıp bü dünya basınına sölesin ee dedaştan tık cıkmadı ve mahkeme elektrik kesintisini durdu . . . . şimdi sana demem şudur kardeşim at gözlüklerini cıkaralım ve kürd kardeşlerimizi anlayıp empati kuralım böle milliyetcilik anlayışıyla ileriye degil geriye gider ülkemiz ve bunun cefasınıda tüm ülke hakları ceker bu miliyetcilik . ırkcılık anlayışı tüm dünyada mefta olmuştur . . budefa oyum demirtaşa bir türk olarak. . hertürlü milliyetciligi kınıyorum

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title