Haberler

Yunanistan Başbakanı Çipras Atina'ya Dönüyor

ATİNA (AA) – Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Yunanistan'daki mali krizin görüşüldüğü Brüksel'de kreditörlerle uzlaşma sağlanamaması üzerine Atina'ya dönerek acilen bakanlar kurulunu toplama kararı aldığı bildirildi.

ATİNA (AA) – Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Yunanistan'daki mali krizin görüşüldüğü Brüksel'de kreditörlerle uzlaşma sağlanamaması üzerine Atina'ya dönerek acilen bakanlar kurulunu toplama kararı aldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Başbakan Çipras başkanlığında toplanması kararlaştırılan bakanlar kurulunda, yarın Brüksel'de gerçekleştirilecek Eurogroup toplantısı öncesinde kreditörlerin son teklifleri değerlendirilerek, Yunanistan'ın bundan sonra izleyeceği strateji belirlenecek.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, kreditörlerin Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında varılacak anlaşmada, 16,3 milyar avro ek finansman ile kalkınma programının 5 ay uzatılmasını önerdiği ancak, Yunan tarafının bu öneriyi ihtiyaçları karşılamadığı gerekçesiyle kabul etmediği belirtildi.

Haberlerde, kreditörlerin son teklifi kabul etmesi için Yunanistan'a 24 saat süre tanıdığı belirtilirken, Atina'da hükümet çevrelerinin, öne sürülen koşulların memorandumlardan daha ağır kabul edilmesi mümkün olmayan teklifler olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'daki mali krizin görüşüldüğü Brüksel'de Avrupa Konseyi Toplantısı sonunda yaptığı açıklamada, AB ilkelerinin şantajlara ve ültimatomlara dayandırılmadığını belirterek, bu ilkeleri kimsenin tehlikeye sokma hakkı bulunmadığını kaydetti.

Yunan hükümetinin Yunan halkı ve tüm Avrupa halkları için mücadele ettiğini belirten Çipras, " Avrupa Birliği, tüzüksel ilkeleri ile demokrasiyi, dayanışmayı, karşılıklı saygıyı savunuyordu. Bu ilkeler şantajlara ve ültimatomlara dayandırılmadı. Özellikle de bu sıkıntılı ve zor zamanlarda kimsenin bu ilkeleri riske sokma hakkı yok. Yunan hükümeti bu ilkeleri korumak için kararlılıkla mücadele edecektir. Mücadelemizi Avrupa halkları adına ve tabi ki Yunan halkı adına sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Yunanistan Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title