Haberler

Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Asker Adliye Girişinde Protesto Edildi

Güncelleme:

Darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker adliyeye getirilirken Türk Vatandaşların, "Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" tepkisi ile karşılaştı.

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker mahkemeye çıkarılmak üzere Dedeağaç adliyesine getirildi.

ÜLKEYE KAÇAK GİRİŞTEN YARGILANACAKLAR

Yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen askerler, yasa dışı uçuş yapma ve ülkeye kaçak giriş suçlamalarından yargılanacaklar.

ELLERİ KELEPÇELENDİ

Askerler polis eşliğinde adliye binasına girdirilirken, ellerinin kelepçeli olduğu görüldü.

TÜRK VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bu sırada bir Türk vatandaşı Türk bayrağı açarak askerlere "Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" diye bağırarak tepkisini gösterdi.

TÜRK AVUKAT BASINA AÇIKLAMADA BULUNDU

Askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen Türk avukatlar basına açıklamalarda bulundu.

İstanbul Barosuna bağlı Hukukçular Derneği üyesi Ramazan Arıtürk, "Bu darbeci askerlere ilişkin çantamızda dosya var. Bunları mahkemeye sunacağız." şeklinde konuştu.

"KATİLLER SÜRÜSÜ"

Arıtürk, Yunanistan ve Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler gereği bu askerlerin sığınma hakkı bulunmadığını belirterek, "Bunlar Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen katiller sürüsü. Baskından sonuç alamayınca İstanbul'da sivil halkı katlettiler." ifadelerini kullandı.

Duruşmanın kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

yav kendinize gelin millet -1:

bu askerlerin darbe yapma saikiyle hareket edip etmedikleri bile belli değil. Medyaya yansıdığı kadarıyla : ''İstanbul’daki olaylar sırasında 4 helikopter ile yaralıları taşımak için görevlendirilmişler. Yaralıları olay yerinden alıp ambulanslara götürmek istedikleri sırada yerden ateş açılmış. Daha sonra Yunanistan’a yakın ormanlık bir bölgede helikopter ile iniş yapmışlar. Burada ne yapacaklarını aralarında tartışarak Yunanistan’a gelmeye karar vermişler. '' devamı var.

5
10
yanıtYanıtla
yav kendinize gelin millet -2:

''Bu sırada cep telefonundan aileleri ile görüştüklerinde darbe girişiminden haberleri olmuş. Daha sonra Yunanistan’a geçmişler, dedi. ''. Şimdi elimizdeki bilgiler bundan ibarteken gerek idarecilerimiz gerekse de bu milletin ferdleri neye göre bu şahısları ''vatan haini'' ilan edebiliyor ben anlamıyorum. İlk intibaya göre bu şahıslar kendilerinde ateş açılmış olmasından endişelenerek Yunanistan''a sığınmışlar. İlla bir yorumda bulunulacaksa başka GÜVENİLİR deliller çıkana kadar vatan haini den

6
8
yanıtYanıtla
antifetos:

zavalli hainler fetosunuz kurtarsin bakalim gücü yetiyorsa sizi hainler sizi idam sarttt

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title