Haberler

Yumurta Büyüklüğünde Organik Ceviz

Görüntü Dökümü: Yumurta büyüklüğündeki organik cevizlerden görüntüler, Adilcevazlı ceviz üreticisi Murat Bilici'nin konuşması, Yumurta büyüklüğünde organik ceviz Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde organik tarım yapan üreticinin yetiştirdiği yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi görüyor Ceviz üreticisi Bilici: "İnsanlar cevizin büyüklüğünü gördüğünde 'hormonlu mu?' diye soruyor.

Görüntü Dökümü:

Yumurta büyüklüğündeki organik cevizlerden görüntüler,

Adilcevazlı ceviz üreticisi Murat Bilici'nin konuşması, Yumurta büyüklüğünde organik ceviz

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde organik tarım yapan üreticinin yetiştirdiği yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi görüyor

Ceviz üreticisi Bilici:

"İnsanlar cevizin büyüklüğünü gördüğünde 'hormonlu mu?' diye soruyor. Kesinlikle cevizimizde hormon yok"

ŞENER TOKTAŞ /HARUN NACAR - "Ceviz kenti" olarak bilinen Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde organik tarım yapan Murat Bilici, yaklaşık 7 yıl önce diktiği ağaçlarından yumurta büyüklüğünde ceviz topluyor.

Parlak sarı rengi, ince kabuğu, lezzetiyle ilgi gören ve pazarda taneyle satılan Adilcevaz cevizi, büyük talep görüyor.

Adilcevazlı ceviz üreticisi Murat Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce bahçesine diktiği bazı ceviz fidelerinden, son 3 yılda yumurta büyüklüğünde ceviz aldığını söyledi.

Normalin üstünde büyüklükte ceviz veren ağaçlardan fide yetiştirmeyi planladığını ifade eden Bilici, şöyle konuştu:

"Bahçemdeki bazı ağaçlarda, yumurta büyüklüğünde ceviz yetişiyor. Bu büyüklükteki cevizi görenler şaşırıyor ve hayatlarında bu kadar büyük ceviz görmediklerini söylüyor. İlk etapta bu cevizlerden 10 ile 20 bin arasında aşılı fide yetiştirerek, aşılı fidanları piyasaya sürmeyi düşünüyorum. Bunun için yetkililerden destek bekliyorum. Bu irilikteki cevizleri, Adilcevaz'ın gerçek cevizi olarak piyasaya sunmak istiyorum. Bahçemde 50 bine yakın ceviz fidesi var. Önümüzdeki yıl bunlara da aşı yapacağım. İleriki yıllarda daha fazla fide yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Bilici, 25 dönüm kapama ceviz bahçesinde de meyve veren 500 ceviz ağacı bulunduğunu belirterek, ileriki yıllarda bunları da aşılayarak tek tip ceviz yetiştireceğini bildirdi.

-"Kesinlikle hormon yok"

Büyük cevize yoğun talep olduğunu ifade eden Bilici, yeterli miktarda üretim yapamadıkları için talebi karşılayamadıklarını söyledi.

Bilici, şunları kaydetti:

"İnsanlar cevizin büyüklüğünü gördüğünde 'hormonlu mu?' diye soruyor. Kesinlikle cevizimizde hormon yok. Sadece hayvan gübresi kullanıyoruz. Kesinlikle herhangi bir zirai gübre ve ilaç yok. Sanıyorum Adilcevaz'da hatta Türkiye'de bu büyüklükte ceviz yok. Cevizin iç ağırlığı yaklaşık 13, tane ağırlığı ise 21 gram. Bunlar da diğer cevizler gibi lezzetli. Kabuğu ince, iç doluluk oranı yüksek ve güzel bir ceviz."

Kaynak: AA / Güncel

Adilcevaz Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title