Haberler

Yüksekova'da Darbe Girişimi Sırasında Ölenlere Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Yüksekova'da darbe girişimi sırasında ölenlere gıyabi cenaze namazı kılındıHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yüksekova'da darbe girişimi sırasında ölenlere gıyabi cenaze namazı kılındı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye genelinde darbe karşıtı gösterilen sürerken, Yüksekova İlçesi'nde de darbe girişimi gecesi şehit düşenler için bugünkü Cuma namazı ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra hükümet konağı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalık darbe aleyhine sloganlar attı. Toplananlara yönelik konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Türkiye'nin büyük bir uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Onların oyunları varsa hesapları varsa biz her zaman söyledik. Allah'ın da büyük bir hesabı vardır. Onlar bu hesap içerisinde boğulmuştur. Bundan bir hafta önce üzerine asker üniformasını giymiş FETÖ mensupları ülkemizin milli iradesine saldırmışlardır. Milli irademizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamış, sokaklarımızda sivil halkımızı katletmişlerdir. Biz bu hadiseyi Yüksekova olarak, Yüksekova halkı olarak, Yüksekova yönetimi olarak kınıyoruz. O gece büyük bir destan yazılmıştır. Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır. Halkın istemediği bir yönetimi iş başına getirmek isteyen bu terör örgütü mensubu üyelerine gerekli cezayı vermiş ve bu kalkışmayı da boşa çıkartmıştır."

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Türkiye Politika Güncel Haberler

title