Haberler

Yüksekokul Mezunu Kadın Muhtar Adayı

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan ilçesinde ikamet eden Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu Semiha Aslan, ilçenin ilk kadın muhtar adayı olarak yerel seçimlere girecek.

Bitlis'in Hizan ilçesinde ikamet eden Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu Semiha Aslan, ilçenin ilk kadın muhtar adayı olarak yerel seçimlere girecek.

İlçede bir ilki gerçekleştirerek Aşağı Karasu Mahallesi muhtar adayı olan Aslan, ev ev dolaşarak, mahalle sakinlerinden destek istiyor.

Aslan, AA muhabirine, Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu ve ilçede ilk kadın muhtar adayı olduğunu söyledi.

Mahalledeki kadınların desteğini alarak muhtar adayı olmaya karar verdiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"İnşallah bir ilke imza atarak, Hizan'ın ilk kadın muhtarı unvanını alacağım. Yüksekokul mezunuyum ve üç çocuk annesiyim. Adaylık için mahalledeki kadınların desteğini alarak kendimde cesaret buldum. Çünkü kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını, yerel yönetimlerde de büyük bir titizlikle başaracağına inanarak bu yola çıktım. Kazanacağıma da inanıyorum. Seçime bir hafta kala böyle bir karar aldım. Demokratik hakkımı kullanmak istedim. 5 muhtar adayıyla yarışmaktayım. Bütün kadın arkadaşlarım bana destek oluyor."

-"Muhtarlık sadece mühür basmak değil"

Erkek muhtarlardan daha çok iş yapacağına inandığını ve muhtarlığın sadece mühür basmak olmadığını ifade eden Aslan, özellikle kadınlara yönelik projeler hazırlayarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunacağını söyledi.

Aşağı Karasu Mahallesi için çok güzel projelerinin olduğunu belirten Aslan, şunları ifade etti:

"Kadın istihdamını sağlayacak projeler üreteceğim. Mahallede Kur'an Kursu açılması, çocuklar için oyun parkı yapılmasını sağlayacağım. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordine sağlayarak kadınlara yönelik şiddeti engelleyecek bilinçlendirici çalışmalar yapacağım. Kadın ve çocuk haklarına yönelik bilinçlendirici çalışmalar yapmak istiyorum. Muhtar olduktan sonra bu projelerimi hayata geçireceğim. Mahalledeki kadınların sesi olacak ve onları gelir getirici faaliyetlere yönlendireceğim."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Karasu Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title