Haberler

Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı

Yüksek Askeri Şura'nın bu yılki toplantısında bir ilk gerçekleştirildi.

Yüksek Askeri Şura'nın bu yılki toplantısında bir ilk gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılırken, mevcut Hava Kuvvetleri Komutanı ise emekli edilmedi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten YAŞ üyesi olarak atanırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise orgeneralliğe terfi ettirilen Hava Eğitim Komutanı Akın Öztürk atandı.

Yüksek Askeri Şura kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan YAŞ kararları, Genelkurmay Başkanlığı tarafından internet sitesinden kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 34 general ve amiralin bir üst rütbeye, 50 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiği, 33 general ve amiralin görev sürelerinin bir yıl uzatıldığı bildirildi. YAŞ'ta alınan kararla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük atandı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı'na, 3. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş, 1. Ordu Komutanlığı'na, Orgeneralliğe terfi ettirilen Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Salih Zeki Çolak Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığ'na, Orgeneralliğe terfi ettirilen Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na, Orgeneralliğe terfi ettirilen Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar ise 3. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel emekliye sevkedilirken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, Oramiralliğe terfi ettirilen Donanma Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu atandı.

Bu yıl YAŞ toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise bir ilke imza atıldı. Emekli edilmesi beklenen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Yüksek Askeri Şura üyesi olarak atanırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Orgeneralliğe terfi ettirilen Hava Eğitim Komutanı Akın Öztürk atandı.

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiralin kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren, 2 generalin ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren emekli olacakları bildirildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren şeklen aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title