Haberler

Ysk, Ulusal Düzeydeki Özel Radyo ve Tv'leri Seçim Öncesi Belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülke çapında (ulusal düzeyde) yayın yapan özel radyo ve televizyonları belirleyerek, ilan etti.
Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, seçimlerin başlangıç tarihinden oy verme gününün bitimine kadar özel radyo ve televizyonların yayın ilkelerinin belirlenmesinde Yüksek Seçim Kurulunun görevli ve yetkili olduğu hatırlatılarak, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kur...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülke çapında (ulusal düzeyde) yayın yapan özel radyo ve televizyonları belirleyerek, ilan etti.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, seçimlerin başlangıç tarihinden oy verme gününün bitimine kadar özel radyo ve televizyonların yayın ilkelerinin belirlenmesinde Yüksek Seçim Kurulunun görevli ve yetkili olduğu hatırlatılarak, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 3. maddesindeki "ulusal yayın", "bölgesel yayın", "yerel yayın" kavramları tanımlandı.

Bunlardan hareketle, "Yayının yapıldığı yer" kavramının ise yönetim ve yayın merkezinin bulunduğu yer olarak anlaşılması gerektiğinin altı çizilen kararda, "Bu kavramlar ve ölçütlere göre ulusal düzeyde yayın yapan radyo ve televizyonların belirlenmesiyle Yüksek Seçim Kurulu ile ilçe seçim kurullarının görev ve yetki alanları da belirlenmiş olacaktır. Ulusal düzeyde yayın ölçütlerine uyan televizyonlarla bunlara bağlı ve bu kanalları kullanan radyolar ülke çapında yayın yapan televizyon ve radyolar olarak belirlenmelidir" denildi.

Özel radyo ve televizyonların seçim dönemindeki yayınlarında uygulayacakları yayın ilkelerinin belirlenmesinde de 298 sayılı Kanuna 3959 sayılı Kanunla eklenen 55/A. maddesi hükümlerinin ise öncelikle göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen kararda, 29 Mart 2009'da yapılacak mahalli idareler seçimleri iş ve işlemlerine başlanılmasıyla birlikte, ulusal düzeyde yayın yapan özel radyo ve televizyon kanallarının, hangi tür yayın (Analog-Dijital) yaptıklarının, bu kuruluşların tam adı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından sorulduğu kaydedildi.

- ÖZEL TELEVİZYONLAR-

    

YSK'nın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından aldığı yanıta göre, Türkiye'de ve Türkiye'ye yönelik olarak ulusal düzeyde Türkçe yayın yapan özel televizyon ve radyolar ise şöyle sıralandı:

"Kral, Show TV, TV5, Cine 5, Kanal D, TNT, CNBC-e, Flash TV, Fox, Ata TV, Star TV, Habertürk, Meltem TV, TV 8, TV Net, NTV, STV, Tempo TV, ATV, Kanal 7.

-ÖZEL RADYOLAR-

Kral FM, Akra FM, Show Radyo, Alem FM, Radyo Viva, Radyo Time Türkiye, Number One, Best FM, Süper FM, Dünya Radyo, Radyo Mydonose, Virgin Radıo, RD Klas, Power Türk, Marmara FM, Radyo 5, Meltem FM, NTV Radyo, Metro FM, Radyo D, Slow Türk, Burç FM, Pal FM, RD Tatlıses, TGRT FM, Radio City, Radyo 15, Power FM, Moral FM, Radyo 7." (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title