Haberler

YSK'nın Yalova Kararı Sonrası Adaylardan İlk Açıklamalar

Güncelleme:

YSK'nın iptal kararı sonrası CHP'nin adayı Salman, "Hodri meydan yine kazanacağım" derken AK Parti'nin adayı Koçal, "Adalet yerini buldu." dedi.

CHP'nin Yalova adayı Vefa Salman Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesinin ardından Habertürk canlı yayına katıldı ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Salman, "Hodri meydan ben seçimi yine kazanacağım." derken aynı yayına katılan AK Parti'nin Yaolva adayı Yakup Bilgin Koçal, "Adalet yerini buldu." dedi.

İşte adayların YSK'nın kararının ardından yaptıkları ilk açıklamalar:

SALMAN MEYDAN OKUDU

Vefa Salman, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme hakkım olmasına rağmen bireysel başvuru hakkımı kullanmayacağım. Ben AK Parti'nin adayı Yakup Koçal gibi YSK'nın kapısında yatmayacağım. Bana oy verenlere güveniyorum, ben halkın vicdanına tekrar gideceğim." şeklinde konuştu.

"HODRİ MEYDAN YİNE KAZANACAĞIM"

Salman, "Bana oy veren 28 bin insana güveniyorum. Ben seçimi Yalovalılarla kazandım. Hodri meydan diyorum, ben yine bu seçimi kazanacağım. Ben sandıkta 30 Mart akşamı kazandım. Bunu Yakup Salman'da biliyordu ama sonradan itiraz ettiler ve bu noktaya geldik. YSK'nın kararı siyasal bir karardır. Kısıtlı olarak oy kullandığı iddia edilen 63 kişi sonra 11'e düştü arada büyük çelişkiler var. Kısıtlı olduğu söylenen kişi AK Parti'nin sandık görevlisiydi. Ben bunları Allah'a havale ediyorum. Burada Yalovalılar haksızlığa uğradı ama ben yine kazanacağım." ifadelerini kullandı.

KOÇAL: ADALET YERİNİ BULDU

Yakup bilgin Koçal, "Adalet yerini buldu. Seçimde 1 oy fark vardı, daha sonra arada 6 oy fark var; CHP öne geçti denilmişti. Gerekli itirazları yapmamıza ragmen Muharrem İnce'nin yarattıgı psikolojik baskıyla sonuclar CHP lehine oldu. YSK'ya basvurduk, 1 haziranda seçimler yenilenecek." dedi. 

Koçal Salman'ın "Bireysel başvuru hakkımı kullanmayacağım" sözlerine yönelik olarak, "YSK'nın kararlarına itiraz makamı yok, Mansur Bey de aynı taleple gitmişti. Böyle bir hak zaten yok,  zaten hakkı olmayan bir şeye "gitmeyeceğim" demek abesle iştigal." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Vefa Salman Ak Parti Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

CHESSchess083@hotmail.com:

ADAM DEMİŞ Kİ BEN ZATEN 30 MART AKŞAMI KAZANDIM ULEN EZİK İLK ÖNCE AK PARTİ KAZANDI SEN İTİRAZ ETTİN CHP KAZANDI ŞİMDİ AK PARTİ İTİRAZ ETTİ TEKRARLANACAK.YAĞ GİBİ ÜSTE CIKMAYA ÇALIŞIYORLAR YA DELİ OLUYORUM BU ÇİRKEF CHP LİLERE.

20
22
yanıtYanıtla
BY NOKTAnokta009@hotmail.com:

Yakup bilgin Koçal zaten maliyeye ve emniyete suç duyurusunda bulunmuş. söylediklerine katılıyorum ama inşallah halkın tercihi adeletli olarak yerini bulur HAYIRLISI ALLAHTAN...

yanıt0
yanıt0
Ooo1dralex@wow.com:

Adalet yerini bulacak yine yeniden chp kazanacak zoruna gidenin borusuna gitsin hemi? islam düşmanı 'AKP'

24
13
yanıtYanıtla
antalyalıismetdikmen07@hotmail.com:

süpersin

yanıt0
yanıt0
ooo1 enokta009@hotmail.com:

akp islam düşmanı ise chp daha beter. camilerin satılıp ahıra çevirilmesi chp döneminde oldu.ezanın arapçasını bile yasakladılar. söylediklerinle sadece kendi zekandakileri inandırırsın. şu an ülkede 4-4lük bir parti olmasada dini yönden en iyisi akp seçim konusunda inşallah halkın tercihi doğru tecelli eder chp yada akp hak kiminse o olsun

yanıt0
yanıt0
O-Mnaknak@hotmail.co.th:

Koyun dedik meee dedik, meger Hirsiz sürüsüymus.

13
16
yanıtYanıtla
Kürtajdihak_med@hotmail.com:

Ben CHP li değilim ama bence AKP'li başkanın konuşması inandırıcı gelmedi

20
8
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

oylari caldirmasan adamlarin eli uzun heryere uzaniyor beli ya

20
2
yanıtYanıtla
SIRATduygu35sal@hotmail.com:

ulan adaLET YERİNİ BULMUŞMUŞ O ZAMAN AĞRIDADA BULSUN YERİNİ ADALET ...ULAN AKHLİLER...SİZİN İNANDIĞINIZ ALLAHADA İNANMIYORUM KİTABADA PEYGAMBERE DE...SİZ BAŞKA ÇEŞİT MÜSLÜMÜNSINIZ....GAYRİMÜSLÜMÜNLAR

10
11
yanıtYanıtla
YAKUP USTAyakupusta48@gmail.com:

HA NGİ ADALETTEN BAHSEDİYORSUN BİLGİN KOÇAL BELEDİYEYİ ÇİFTLİK GİBİ KULLANMIŞSIN.KAVURMALAR,ŞİŞİRİLMİŞ FATURALAR VE DAHA NİCE SUİSTİMALLERİ NASIL TEMİZLEYECEKSİN.UTAN BEEEEEEEE

9
11
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title