Haberler

YSK, HDP'nin Başvurusunu Reddetti

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu, HDP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu, HDP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

OY BİRLİĞİYLE REDDETTİ

Kurul, HDP'nin yaptığı başvuruyu görüşerek karara bağladı.YSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı HDP tarafından yapılan başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

"CUMHURBAŞKANI MAKAMININ UYARILMASI"

HDP, "Milletvekili genel seçiminin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması" amacıyla YSK'ya başvurmuştu. Başvuruda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasalarını açıkça ihlal" ettiği iddia edilerek, YSK'nın "Seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun yapılmasının sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının sağlanması için gerekli önlemleri alması" istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Seçim Kurulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (370)

chpden baskamobilWeb@haberler.com:

hdpyi ciddiye alan varmi

118
11
yanıtYanıtla
hep sol:

hdp yerini bilmeli sol cok yuz verdi bunlara simdi kendilerini bisey sanip cumhurbaskanina catiyorlar insallah baraji gecemezlerde yerini ogrenmis olurlar

98
17
yanıtYanıtla
.............:

hdp ve chp kardes partidir

109
3
yanıtYanıtla
Dom dom kurşunuMobil-IOS:

İşte büyük türkiye 200 yıl geri gitti

25
79
yanıtYanıtla
akpli kız:

inadına akp

87
13
yanıtYanıtla
demokrasimobilWeb@haberler.com:

Yaşasın hdp

71
12
yanıtYanıtla
YEŞİLmobilWeb@haberler.com:

CHP SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DİYEMEDİ...HDP ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN PKK YA TERÖRİST DEMİYOR...BUNLARA OY VERENLERİ ŞEHİTLERİN RUHU ÇARPAR İNŞALLAH... SOL PARTİLER BEYNAMAZDİR..OYLAR SAĞ PARTİ OLAN MHP YADA AKP YE.....

49
31
yanıtYanıtla
............mobilWeb@haberler.com:

su karinca hdp koca turkiyenin cumhurbaskanini ne hadle sikayet ediyor

69
11
yanıtYanıtla
DURMAK YOK BİATA DEVAM:

BİATÇI KURUMLARIN ERDOĞANA GÜVEN TESCİLİ KARARLARI BUNLAR. ALLAH ''TAN ÇOK ERDOĞANDAN KORKMASAYDINIZ BÖYLE OLMAZDI. YA DA EFENDİMİZ(S. A. V) DEN ÇOK TAYYİBE BİAT ETMESEYDİNİZ BU OLMAZDI. NE DİYİM. ALLAH AZABINI SİZLERDEN YANA KULLANSIN. .

24
54
yanıtYanıtla
ARAS:

SELAHATTİN BAŞKAN DİYORDU YA BU ÜLKEDE 12 EYLUL CUNTA ANAYASASI VAR. BU ANAYASAYI BİLE AYAKLAR ALTINA ALMIŞLAR. BU DA DEMEKTİR Kİ KENAN EVREN DAHA MASUMMUŞ.

11
66
yanıtYanıtla
Tüm 370 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title