Haberler

YSK'dan TRT'ye Tarihi Erdoğan Cezası

Güncelleme:

YSK, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Erdoğan'a üç günde 5 saat 26 dakika süre ayıran TRT Türk'e, diğer adaylara hiç yer vermediği için 7 program durdurma cezası verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Recep Tayyip Erdoğan'a üç günde 5 saat 26 dakika süre ayıran TRT Türk'e, diğer adaylara hiç yer vermediği için 7 program durdurma cezası verdi. Böylece TRT'ye verilen toplam program durdurma cezası 25'i geçti.

"ADİL VE EŞİT YAYINCILIK İLKESİNİ ZEDELEDİĞİ..."

Radyo ve Televizyon Kurumu, TRT'nin yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adil ve eşit yayıncılık ilkesini zedelediği raporlarla ortaya çıkmasına karşın, kurulda yapılan oylamada TRT'ye ceza kararı alınamamıştı. Ancak BDP kontenjanından üyeliğe seçilen Doç.Dr. Ahmet Yıldırım, YSK'ya TRT'yi şikayet eden bir rapor ve dilekçe yazdı. Ahmet Yıldırım'ın dilekçesini değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), TRT Türk'e 6-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 saat 26 dakika yer verirken; diğer adaylara hiç yer vermediği için önce 5 kez program durdurma cezası verdi. Ancak YSK'nin bu kararını gereği gibi yerine getirmediğini tespit eden YSK, TRT'ye ikinci kez ceza kesti.

Yüksek Seçim Kurulu kararında; "Demokratik toplum düzeninin özünü teşkil eden seçimin özgür, serbest ve eşit koşullarda adli bir biçimde yapılabilmesi için adaylar arasında fırsat eşitliğinin sağlanması gerekmekte olup, bunun temin edilebilmesi de; oy verme gününden önce adayların adayların özgür, eşit ve serbest biçimde kendilerini topluma tanıtmalarına, program ve projeleriyle yarışmalarına olanak sağlayan bir ortamın oluşturulması koşuluna bağlıdır" denildi.

TRT'YE İLKELERİNİ HATIRLATTI

YSK kararında hem TRT'nin kendi kanunu hem de diğer yayın kuruluşlarının dahil olduğu kanunun 'tarafsızlık, gerçeklik, doğruluk' ilkelerine uygun davranmakla yükümlü olduğu vurgulandı.

"BAŞKAN KARŞI ÇIKTIYSA DA…"

Ardından da TRT Türk'e tarafsızlık ilkesini zedelediği ve önceki cezayı yerine getirmediği için 7 kez program durdurma cezası verildi. Söz konusu karar YSK Başkanı Sadi Güven ile Üyeler İlhan Hanağası, Şakir Akit'in karşı oylarına rağmen 'oyçokluğu' ile alındı.

45 yıllık TRT tarihinde ilk kez böyle bir ceza ile karşılaştığını belirten RTÜK yetkilileri, TRT'ye kesilen cezanın 25'i geçtiğini söylediler. TRT Türk, yayın durdurma cezalarını 'belgesel' yayınlayarak ödeyecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Seçim Kurulu Ahmet Yıldırım Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (45)

Berk:

kapatın şu yanlı televizyonu. .

38
5
yanıtYanıtla
S.B.:

TRT KURUMUNA CEZA VERMEYİN, O KURUMUN BAŞINDA OLANLARA, ŞAHSİ OLARAK CEZA VERİN, TRT BİR KURUMDUR, O KURUM ÜSTTEKİ NE DERSE, ONU YAPAR, YÖNETİCİLER CEZALANDIRILMASI GEREKİR, SORUMLULAR KİM İSE, ONLARI ÇIKARIN ORTAYA VE GEREKLİ CEZALARI VERİN. . . . . . . !!!

33
1
yanıtYanıtla
atp65:

seçim döneminde niye bu ceza verilmediki zaten seçim hiç bir zaman adil olmadıki

27
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ. ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARIYORLAR. TİMSAHIN GÖZYAŞLARI BUNLAR. SEN ADAM ÖLDÜRME OLAYINI SEYRET SONRA DA YANLIŞ OLDU DE. SAÇMALIK BUNLAR.

27
0
yanıtYanıtla
Hasan AltunmobilWeb@haberler.com:

Yayini yapan kisilere ceza verilmesi gerekir. Benim vergime nasil ceza kesilir. Kisilerden tahsil edilsin kurallara uymadigi icin ayrica devletimizin kurumunu zarara ugratmaktan.

26
0
yanıtYanıtla
REALİSTO:

Demokrasi kim, biz kim, hatta Türkiye Cumhuriyetindeki Cumhuriyet sözü bile lüzumsuz, ülkenin adını koyunistan veya tayyibiye olarak değiştirelim.

23
2
yanıtYanıtla
aziz:

NERDE HALKINI DESTEKLEYECEK BABAYİĞİT YÖNETİCİLER. . BUNLAR AÇ GÖZLÜ BELGESEL VAHŞİLERİ. .

24
0
yanıtYanıtla
Hakan Açıkgöz:

Babasının malı gibi tv yi kullanacaklar cezayı yine ben ödeyeceğim ne güzel vurun kırbacı bakalım birgun sizde anlarsınız da gec olurmum bilemem.

22
1
yanıtYanıtla
demokrat:

Keşke şu yayın çevre kirletmesine son verseler, zaten koyunların akıları kıtdır. Baksanıza, her günde saatlerce penguenlerden zeddenlenerek ne hale gelmişler.

19
3
yanıtYanıtla
VATAN SEVER:

MİLLETİN VERGİSİYLE AYAKTA DURAN TRT SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. SADECE TRT TÜRK''E Mİ İNSANLARLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ.

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title