Haberler

YSK'dan CHP'ye Ön Seçimsiz Erken Seçim İçin Onay Çıktı

Güncelleme:

Erken seçim öncesi CHP'nin büyük sıkıntısı 'önseçim' için YSK'dan beklenen haber geldi. YSK, CHP'nin erken seçimde ön seçimsiz aday belirleme yönetmeliğini uygun buldu.

YSK, CHP'nin erken seçimde milletvekili adaylarını ön seçim yapmadan belirleme konusunda Parti Meclisi'nin aldığı kararı uygun buldu.

"YSK'YA SORALIM" KARARI

CHP Parti Meclisi pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "ön seçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti.

CEVAP HIZLI GELDİ

Başvuru dün yapılmıştı. YSK, CHP'ye jet hızıyla cevap verdi. YSK'nın bu kararı ile CHP, erken seçimde adaylarını ön seçim yapmadan belirleyecek.

CHP LİDERİ TAM YETKİLİ

PM'de aday belirleme yöntemi hakkında da Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmişti. CHP'de, yapılan değişiklikle aday belirlemeyi düzenleyen yönetmeliğe "Seçimin yapıldığı tarihin ardından bir yasama yılı tamamlanmadan, seçimlerin yenilenmesine karar verilirse aday belirleme yöntemlerine ilişkin kota uygulanmayabilir." maddesi eklendi.

KARŞI ÇIKANLAR OLDU

Toplantıda PM üyelerinin büyük çoğunluğunun değişikliğe "evet" oyu verdiği belirtilirken, bazı üyelerin ise karşı çıktığı öğrenildi.

CHP tüzüğüne göre, milletvekili seçimlerinde adayların yüzde 85'i ön seçimle belirlenirken aday belirlemede uygulanacak yöntemlerle ilgili hususlar yönetmelikle düzenleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (107)

adanaliyak:

bu secimlerde dhkp celi chp yi yerin dibine gecireceyiz

12
26
yanıtYanıtla
Mechul:

OLUM SEN YAZDIĞINI OKUYAMAYACAK KADAR AHMAKSIN SENİN ZEKA SEVİYEN BİTİK SENİN GİBİLERE VER SOĞAN EKMEĞİ YESİNLER

yanıt11
yanıt0
isfendiyarMobil-ANDROID:

chp zihniyeti, öz anne ve babasını huzur evine gönderip kendi evinde kedi köpek besleyen bir garip toplumdur. Bunlar gayet normal

18
13
yanıtYanıtla
Oz:

Valla çoğu akpli gibi sapık ve sapkın olmaktansa söylediğin daha bi mantıklı.

yanıt2
yanıt0
63 urfadan:

hdp düşmez hdp inşallah sonuna kadar hdp

13
17
yanıtYanıtla
kara bela:

Ver ermeni verr

yanıt5
yanıt1
birisi niyaziMobil-ANDROID:

akpnin oyu düsecek oyle veya boyle

20
6
yanıtYanıtla
türk ırkçısı:

Mhp geliyor gardas rahat olun

yanıt3
yanıt0
Zoekie:

Ya uyanin artik ruyadan akp 40-45 chp 22-27 mhp 12-17 hdp 8-13 arasi neyin pesindesiniz anlasilir gibi degil

yanıt2
yanıt3
musa dunya:

eee şimdi biz ak partili olarak demeyecekmiyiz hani siz çok demokrattınız halka soruyordunuz vekillerinizi hiç bir parti bunu yapmıyor en dürüst parti sizdiniz ?? ee şimdi ne oldu demeyecekmiyiz övünüyordunuz ya sanki birşeymiş gibi bişey demeyelim değil mi?

12
14
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title