Haberler

YSK, Ankara ve Yalova İçin Kararını Bugün Açıklayacak

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu, Ankara'da CHP'nin Yalova'da ise AK Parti'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarına ilişkin kararı bugün açıklayacak.

Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da yenilenmesi, Kütahya'da ise MHP'nin bu yöndeki talebinin reddedilmesinin ardından, gözler tartışmalı iki diğer şehir, Ankara ve Yalova'ya çevrildi.

BEKLENEN KARA BUGÜN AÇIKLANACAK

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara ve Yalova konusundaki kararını vermesi için son gün yarın. Ancak YSK'nın bugünkü toplantısında Ankara'da CHP'nin, Yalova'da ise AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazlarını değerlendirmesi ve öğleden sonra kararını açıklaması bekleniyor.

ANKARA İÇİN İPTAL BAŞVURUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda seçimler sırasında oyların sayılması, oyların tutanaklara geçirilmesi ve tutanak birleştirme işlemleri sırasında çok sayıda usulsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya atan CHP, YSK'ya Ankara Büyükşehir belediyesi başkanlığı seçiminin iptali için resmen başvuruda bulunmuştu.

YALOVA'DAKİ DURUM

AK Parti ise, Yalova'daki seçimler konusunda YSK'ya iki ayrı başvuruda bulundu. AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal başvuruyu şöyle anlatmıştı; "Biz İl Seçim Kurulu'na tekrar geçersiz oyların 124 sandıkta sayılma talebinde bulunduk. İl Seçim Kurulu bunu reddetti. YSK'ya başvuru gerekçemiz buydu. İl Seçim Kurulu'nun reddettiği talebin tekrar gözden geçirilmesi yani 124 sandıktaki geçersiz oyların açılması talebinden bulunduk. İkinci talebimizde, tam hukuksuzluk denilen 47 civarında seçmen olmaması gereken insanlara seçmen yazdırılmış ve oy attırılmış. Bunun tespitlerini yaptık. Belgelerle bulgularla bunu da olağanüstü itiraz olarak YSK'ya bulunduk."

YAVAŞ: ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDERİM

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi başvurusuna olumsuz yanıt vermesi halinde, hukuksal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi, oradan da beklediği yanıtı alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini açıklayan Yavaş, "Her bir oyun peşindeyiz, YSK'nın talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" ifadesini kullanmıştı.

YSK KARARLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜLEBİLİR Mİ?

Yavaş'ın, "gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim" açıklaması, yeni bir hukuksal tartışmayı da başlattı. CHP'li hukukçular, YSK kararları konusunda, Anayasa Mahkemesi'ne "bireysel başvuru hakkının mümkün olabileceğini" savunurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, böyle bir sürecin hukuksal olarak mümkün olmadığını söyledi.

Bozdağ, "YSK kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez. AYM'nin bu konuda takdir hakkı yoktur. Yasa açık kapı bırakmıyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (71)

vatansevercaglarmortas@hotmail.com:

Akp yi savunanlar tarihin en büyük onursuz yaratiklaridir...

57
40
yanıtYanıtla
DİKKATtabass34@gmail.com:

DİKKAT . BU NASIL BİR YÜZSÜZLÜKTÜR HER SEÇİMDE EZİLİYORSUNUZ HALA UTANMADAN KONUŞUYORSUNUZ SAHİ BU ÇAKMA KASETLER NE OLDU NEDEN SERVİS BİTTİ . ALIN SİZE KAPAK

yanıt0
yanıt0
TARİHİN EN BÜYÜK ONURLU YARATIĞI okanyilmaz_:

SENİN SAVUNDUĞUN NEYMİŞ SÖYLEDE BİZDE BİLEK ONURLANAK BİRAZ

yanıt0
yanıt0
para çalan Oy Çalmaz Mı ?yusufaycan@hotmail.c:

Başkenti CHP alırsa RTE kahrından ölür. Ne yapın edin halledin diye emir vermiş belli. Gerçek kazanan CHP dir.

49
34
yanıtYanıtla
aassaser@hotmail.com:

size iyi batacak yakında kaçacak delikde bulamayacaksınız

yanıt0
yanıt0
izmirliturgutmazlum1@hotmail.com:

Amacınız Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gölgelemek değil mi chp. Akp üçlü koalisyonu ezdi geçti be...........

11
47
yanıtYanıtla
TEMELnkarabiyik@mynet.com:

DEMOKRASİDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ KAFALARA DEMOKRATİK SEÇİMLERİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ,NASIL AÇIKLAYACAĞIZ,BU SEÇİMLERDE AKP NİN SEÇİMLERİ KAZANMAK İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRMESİNİN,MİLLETDEN ALINAN VERGİLERİN,SATILAN TESİS,ARSA VE ARAZİLERİN YENİ ÜRETİM TESİSLERİ AÇMAK YERİNE,YOK EDİLEN ÜRETİM NEDENİYLE İŞSİZ KALIP AÇ KALMAMAK İÇİN KENDİLERİNE MAHKUM BIRAKILAN KİTLELERE SADAKA DAĞITARAK,ÜRETMEDEN PARTİZNLIK YAPMAYI GEÇİM KAYNAĞI GÖREN BİR KİTLE YARATARAK KAZANILAN SEÇİMLER BİR PARTİ İÇİN ZAFER OLSADA ÜLKENİN GELECEĞİ,ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BİR FELAKET OLDUĞUNU SİZE NASIL ANLATACAĞIZ Kİ,BU YÖNTEMİ BUGÜNE KADAR DÜNYADA UYGULAYARAK AYAKTA KALAN ÜLKELERİN EN SONUNCUSU,HÜSNÜ MÜBAREK Tİ H,MÜBAREK HER SEÇİMİ YÜZDE 90 NIN ÜSTÜNDE OY ALARAK KAZANIYORDU,KUZEY KORE BAŞKANI OYLARIN TAMAMINI ALIYOR.MADEM DEMOKRASİ SANDIKTAN İBARET O ZAMAN DÜNYADAKİ EN DEMOKRAT İDARE OYLARIN TAMAMINI ALAN KUZEY KORE DEVLET BAŞKANI VE HÜSNÜ MÜBAREKTİR,FAKAT SİZİN ASLINDA O KAFALARDAN HİÇ BİR FARKINIZ YOk

yanıt0
yanıt0
CUMAnkarabiyik@mynet.com:

ÜLKEYİ İDARE EDEN BİR BAŞBAKANI,İŞ ADMLARINA,MEDYAYA YÖNELİK OLARAK YA TARAF YA BERTARAF OLACAKSINIZ DİYEBİLİYORSA,KENDİLERİNE DESTEK VERMİYEN İŞ ADAMLARINA,MEDYA PATRONLARINA,DEVLETİN GÜCÜ KULLANILARAK,MALİYE SALINARAK AKIL ALMAZ CEZALAR KESİLİYORSA,BU YOLLA MEDYANIN NERDEYSE TAMAMI TARAF YAPILIYORSA,BU DA YETMİYORMUŞ GİBİ BAŞBAKAN BİR MEDYA İDARECİLİĞE SOYUNUP PROGRAMLARA DAHİ MÜDAHALE EDİYORSA,MİLLETİN VERGİLERİYLE FAALİYET GÖSTEREN DEVLET TV.LERİ ADETA AKP NİN ÖZEL KANALIYMIŞ GİBİ YAYIN YAPIYORSA,ANADOLU AJANSI SEÇİM SONUÇLARINI AMACI HERKESİN BİLDİĞİ BİR AMACA YÖNELİK OLARAK HALKA AKTARIYORSA,KISACA AKP DEVLETİN HER TÜRLÜ İMKANININ SEÇİMLERDEN ÖNCE VE SEÇİMLER ESNASINDA KENDİ AMAÇLARI İÇİN HİÇ BİR HUKUK KURALI VE ,DEMOKRASİYİ UMURSAMADAN KULLANIYORSA,EYER BU ÜLKEDE OYLARIN SAYILMA ZAMANI 41 İLDE KEDİLERDEN ELEKTRİK SANTRALLERİNE SABOTAJ TİMLERİ OLUŞTU DEMEK BİLE BİR SAVUNMA OLABİLİYORSA KİM HANGİ DEMOKRATİK SEÇİMDEN BAHSEDİYOR,

yanıt0
yanıt0
Sırrıyabgutigin@hotmail.com:

Yaşasın MHP... Yaşasın Alevi-Sünni Türklerin kardeşliği...

36
7
yanıtYanıtla
kerimguvenkerim@hotmail.com:

anayasanın 149 maddesine göre ysk kararları kesindir bir başka merciye götürülemez dediği halde mansur yavaş açıkça anayasayı ihlal edeceğini söylüyor sonrada ankarayı yönetmeye talip oluyor yürü git işine

3
39
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title