Haberler

YPG, Türkiye Sınırında Kırmızı Çizgiyi Aşacak!

Güncelleme:

YPG kaynakları, örgütün Arap müttefikleriyle birlikte Fırat'ın batısına geçerek Türkiye'nin "kırmızı çizgi" olarak nitelediği Cerablus-Azez hattına dev bir operasyon düzenleyeceğini aktardı.

YPG kaynakları, Ankara'nın PKK'nın Suriye kolu olarak nitelediği örgütün Arap müttefikleriyle birlikte, Türkiye sınırında IŞİD'in kontrolündeki son bölge olan Cerablus- Azez hattına kısa süre içerisinde "dev bir operasyon" başlatacağını söyledi. Türkiye, Fırat Nehri'nin batısında kalan bu bölgeye, YPG'nin girmesini "kırmızı çizgi" olarak nitelemişti.

YPG PLANI DOĞRULADI

Üst düzey bir YPG yetkilisi, Xeber24 haber sitesine yaptığı açıklamada, planın Fırat Nehri'ni geçerek IŞİD'in elinde bulunan Cerablus ve Menbij kasabalarının yanı sıra El Nusra ile Özgür Suriye Ordusu'nun bileşenlerinin bulunduğu Azez'e saldırı düzenlemeyi içerdiğini söyledi. Reuters haber ajansına konuşan YPG kaynakları, söz konusu planı doğruladı.

AZEZ'DE İŞLER KARIŞTI

Operasyon planı, YPG'nin siyasi kanadı olan PYD'nin Türkiye'nin itirazları üzerine Cenevre'de Suriyeli muhalifler ve Beşar Esad rejimini buluşturacak görüşmelere davet edilmemesinin ardından geldi.

Türkiye ve ABD, aylardır Cerablus-Azez hattını IŞİD'den temizleyecek bir plan üzerinde çalışsa da henüz bu konuda ilerleme kaydedilmiş değil. Ankara, Cerablus-Azez operasyonunda karada eğitim verilecek Türkmen ve Arap güçlerin yer almasını isterken, Türkiye ve ABD'nin de operasyona hava saldırıları ile destek vermesi konuşulmuştu.

IŞİD örgütü, 98 kilometrelik Cerablus-Azez hattını kaçakçılık ve yabancı militanların girişi için kullanıyor. Bu nedenle bölgenin IŞİD'den arındırılması örgüte büyük darbe vuracak.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, "Azez yakınlarında Türkiye'nin desteklediği isyancıların IŞİD ile savaştığını, ancak son üç aydır bu grupların birbirine düştüğünü" aktardı. Rusya'nın desteğini alan Suriye ordusu ise Manbij'in 50 km güneybatısında IŞİD'in kontrolündeki el-Bab'a doğru ilerliyor.(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cerablus Türkiye Suriye Azez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title