Haberler

Hakkari'de Toprağa Verilen YPG'linin Cenazesinde İzdiham

Güncelleme:

Kobani'de, IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen ve cenazesi enkaz altında bulunan Ahmet Yılmaz, Hakkari'de toprağa verildi. Cenaze töreninde izdiham yaşandı.

Suriye'nin Kobani kentinde, 15 Ekim 2014'te PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla çatışmaya giren ve bir hafta önce cenazesi enkaz altında bulunan 'Reber Dize' kod adlı Ahmet Yılmaz, Hakkari'de toprağa verildi.

Şahlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri tarafından teslim alınan ve dün gece Hakkari'ye getirilen YPG'li Ahmet Yılmaz'ın cenazesi toprağa verilmek üzere bugün sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morgondan alındı.

Ce­na­zeye HDP Hakkari Milletvekili adayı Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel de katıldı.

İZDİHAM YAŞANDI, PARTİLİLER OLAY ÇIKMASIN DİYE ÖNLEM ALDI

Hastane morgundan alınan YPG'li Yılmaz'ın cenazesi, kalabalık eşliğinde yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser mezarlığına getirildi. Katılımın oldukça yüksek olduğu cenazede adeta izdiham yaşandı. Yılmaz'ın cenazesinin Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında ise partililer, herhangi bir olayın olmaması için bina önünde önlem aldı.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Cenaze, mezarlık girişinde ise bir süre omuzlarda taşındı. Ardından da mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Yılmaz'ın cenazesinin toprağa verilmesi sırasında ailesi ve yakınları Kütçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.



Cenazenin toprağa verilmesinin ardından HDP Hakkari il Eş başkanı Rahmi Temel bir konuşma yaptı. Temel, YPG'li Yılmaz ve onun arkadaşlarının önünde saygı ile eğildiklerini belirterek, "Kürt halkı üzerinde zulüm ve zorbalık yapan ve onlara destek verenler kirli hesaplarında bir türlü geri adım atmıyorlar. Sizler çok iyi biliyorsunuz, Reber yoldaşımız AKP'nin TIR'ları ile İŞİD terör örgütüne gönderilen mermilerle şehit edilmiştir. Hala bazı insanlar Kürtler üzerindeki bu zulümleri görmeyip AKP'ye destek veriyor.Bizler bugüne kadar binlerce şehidimizi toprağa verdik." dedi.

Temel, cenazeden dolayı kepenklerini kapatan esnafların da kepenklerini açmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Suriye Kobani Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title