Haberler

Sırrı Sakık: PKK'ya Sesleniyorum, Bize Yeni Alanlar Açın

Güncelleme:

Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verilen YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız'ın cenazesinde konuşan DBP'li Sırrı Sakık, "PKK'ya sesleniyorum, bize yeni alanlar açın." dedi

Suriye'de IŞİD'le çıkan çatışmada ölen YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, "Buradan T.C. hükümetine sesleniyorum, Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum, bize yeni alanlar açın." dedi.

YPG'Lİ YILDIZ CENAZESİ PATNOS'A GETİRİLDİ

Suriye'de Rojava'nın Heseke bölgesinde IŞİD'le çıkan çatışmada ölen 'Dewreş Panos' kod adlı Rakıp Yıldız'ın cenazesi Habur Sınır Kapısı'ndan, dün verilen geçiş izni sonrası Patnos'a getirildi.

CENAZEYE BİN KİŞİ KATILDI

Dedeli Beldesi'nde yapılan cenaze törenine, Ağrı HDP Milletvekili Berdan Öztürk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SON SINIF ÖĞRENCİSİYDİM

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyken Rojova'ya giden ailenin en büyük çocuğu Ragıp Yıldız'ın cenazesi, kılınan namazın sonrası toprağa verildi.

SAKIK: PKK'YA SESLENİYORUM, BİZE YENİ ALANLAR AÇIN

Cenaze toprağa verildikten sonra bir konuşma yapan Sırrı Sakık şunları söyledi:

"İster gerilla olsun, ister polis olsun, ister asker olsun, ister sivil olsun artık ölüm haberleri yüreğimizi dağlar. Biz acının arasına ayrım koymayız. Ben buradan T.C. hükümetine sesleniyorum; Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum; bize yeni alanlar açın.

"SİZİ YARATAN ALLAH BİZİ DE YARATTI"

Ölümden hayatlar doğurmayın bize. Bu topraklar ölüme ve kana doydu. Bakın biz her gün ölümle karşılaşıyoruz. Bu topraklarda ölüm kokusu var. Gittiğimiz her yerde kan var, kan kokusu var. Artık bıktık kan ve ölüm görmek istemiyoruz.

Müzakere, silahların susmasıdır. Biz bu topraklarda barışın hayat bulmasını istiyoruz. Ey Araplar, ey Farslar, ey Türkler siz bizden ne istiyorsunuz? Sizi yaratan Allah bizi de yarattı. Bu ülke hepimize yeter ve kardeş kardeş yaşamak hepimizin dileğidir."

"ALLAHU TEALA BU ATEŞE BİR SU DÖKSÜN"

Sakık Kürtçe olarak yaptığı konuşmada ise "Allahu Teala bu ateşe bir su döksün. Rabbim barışı nasip etsin. Rabbim bu aileye sabır versin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Sakık Suriye Patnos Ağrı Yerel Yaşam Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (472)

MANİFESTO:

AĞRILI kadınlara Kur''ana el bastırıp kocanı oğlunu sabaha göremezsin diye OY TOPLAYAN SAKIK VE TAKIMI vebal aldınız iki cihanda yeriniz yok

207
6
yanıtYanıtla
fakir:

tüm pkk lilerin 2 metrekare alanı olsun, yerin 2 metre altında olsun , türkiyede olmasında o leşleri nerde olursa olsun. bundan daha iyi alan olamaz onlara

49
112
yanıtYanıtla
Azeri:

Ey araplar ey farslar ey Turkler siz bizden ne istiyorsunuz?? Senden bisey isteyen mi var, terörist herif, israilin qazına gelip her yerde bölücülük yapmaya çalışan siz değilmisiniz??

143
10
yanıtYanıtla
çk 17:

pkk lıları taksim meydanında asmalı

115
12
yanıtYanıtla
Adınız turk:

sirri sen hakiki bir baba olsan evlat acisi nedir bilmen gerekirdi ama degilsin anlasilan ocucukda senden degilki acimiyorsun ( unutulmus)onun icin halen terörü destekliyorsun millet vekili oldun belediye baskani oldun adam gibi adam olsaniz basbakan cumhur baskanida oludunuz daha ne hakki istersiniz tc nin vedigi hak acaba kac ülkede veriliyor sölermisin

116
4
yanıtYanıtla
KÜRTLER HEP ISYAN ETMIS:

Ne bicim kardeslikmis bu? Hic kavgasiz gecen sadece 10 seine olmusmu bunca asirlardir beraber yasadigimiz süre icinde bu ülkede???? Olmuyor..herkes kendinin basinin caresine bakmasi lazim.sinirlarimizi ayiracagiz.

106
1
yanıtYanıtla
dost:

yav zihniyetleri değişmiyorkı halen daha devlete seslenıyor ulan sen devletı bırak sen pkk ye oyle bir seslenkı silahınızı bırakın bir deneyın ne olur yok diyomıyorsunuz çünkü sizler barış istemıyorsunuz çünkü tuzunuz kuru lüks yerle yeyın için eglenin gariban kürt çocuklar dağlarda mücadele versin ne mucadelseı verdiğini bile bilmeyen kürt kardeş . yav başınızdakıler dıyemıyorsa bu çağrıları sen kalbını dinle birak herseyı dağa gelen vatanına t. c. seni herzaman bağrına basar saygılarımla

101
5
yanıtYanıtla
mizan:

Ağzına yüreğine sağlık. Herkes böyle konuşsa, teröre böyle karşı gelse bu iş biter ama bitmesini istemeyen, bu sayede tek başına iktidar olmayı isteyen ''SARAY'' ilahı var.

10
89
yanıtYanıtla
KÜRTLER DEN AYRILMAK ISTIYORUZ:

Zorla bizi bir arada tutamayacaksiniz siz bizim ne kardes ,nede akrabamiz siniz.ayrilin bizden

80
10
yanıtYanıtla
rojava:

Biz yilardir baris istedik ve siz alayis gostermediniz ciksin savas gerilalar canini veek icinjer zaman hazir kim zararli cikacak goreceksin

3
84
yanıtYanıtla
Tüm 472 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title