Haberler

Ypg'li Çiftçi Hakkari'de Toprağa Verildi

Suriye Kobani’de IŞİD çeteleri ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Hakkarili YPG’li Tolvin-Cudi kod adlı Neslihan Çiftçi, toprağa verildi.

Suriye Kobani'de IŞİD çeteleri ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Hakkarili YPG'li Tolvin-Cudi kod adlı Neslihan Çiftçi, toprağa verildi.

Bir süre önce Kobani'de IŞİD çeteleri ile YPG'liler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Hakkari merkez Üzümcü köyü doğumlu YPG' li Tolvin-Cudi kod adlı Neslihan Çiftçi'nin cenazesi Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine ait cenaze aracı ile Van'dan büyük bir araç konvoyu ile Hakkari'ye doğru yola çıktı.Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda binlerce kişi tarafından karşılandı. Cenaze yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi.

"ESNAF KEPENK KAPATARAK CENAZE TÖRENİNE KATILDI"

YPG'li Çiftçi'nin cenaze töreni nedeniyle tüm esnaflar işyerlerini kapatarak hastane önüne akın etti. Çiftçi'nin cenazesi burada binlerce kişinin katılımı ile Sümbül Mahallesi Sere Sola şehitliğine doğru yola çıkartıldı. Cenazenin emniyet müdürlüğü önünde geçişi sırasında ise partililer tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kadınlar ellerindeki kına tepsisi ile cenaze aracının önünde yürüdüler. Ellerinde hayatını kaybedenlerin posterleri bulunan kalabalık sık sık Kobani IŞİD'e mezar olacak sloganları attılar. Binlerce kişi 3 kilometre boyunca yaya yürüyerek cenazeye eşlik etti. Keklikpınar Mahallesinde cenaze aracından alındı. Çiftçi'nin naşı kadınların omuzlarından mezarlığa doğru taşındı. Çiftçi'nin bir yakını burada fenalık geçirerek bayıldı. Bayılan kadın çevrede bulunanlar tarafından alandan uzaklaştırıldı. YPG'li Çiftçi yapılan dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Meya-Der, HDP, DBP, STK temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Suriye Kobani Ypg Politika Güncel Haberler

title