Haberler

Yozgat'ta Şehit Ailelerine Maaşları Bağlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Yozgatlı Mustafa Koçak ve Beytullah Yeşilay'ın ailelerine maaş bağlanması işlemi tamamlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Yozgatlı Mustafa Koçak ve Beytullah Yeşilay'ın ailelerine maaş bağlanması işlemi tamamlandı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, FETÖ'nhün darbe girişimine karşı verilen mücadelede şehit olan 34 yaşındaki Mustafa Koçak ve 28 yaşındaki Beytullah Yeşilay'ın ailesini ziyaret ederek, ailelere şehitlik maaşlarının bağlandığına dair tebligatı sundu.

Vali Yurtnaç, şehit Koçak'ın ailesini ziyarette yaptığı açıklamada, şehitliğin kesinlikle hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğini söyledi.

Şehitliğin değerinin ancak Allah katında olduğunu ifade eden Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti gücüyle kuvvetiyle kudretiyle vatandaşının yanındadır. 240 demokrasi şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz var. Daha önceden asker ve polis şehit olduğunda ailesinden iki kişiye kamuda çalışma hakkı, tazminat ve maaş bağlanıyordu. Hükümetimiz bir karar aldı. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan kardeşlerimize de bu hakkı verdi. Bu acıyı hafifletir mi, hafifletmez ama bu şunu gösterir ki, devletimiz vatandaşımızın her zaman yanında. Vatandaşımız o gece nasıl devletinin yanında olduysa, devletimizde bu gün bu vatandaşlarımızın yanında."

Yurtnaç, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere de acil şifalar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title