Haberler

Yozgat'ta Fırtına Şeklinde Esen Rüzgar Çatıları Uçurdu

Yozgat'ta fırtına şeklinde esen rüzgar çatıları uçurduHarun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, fırtına şeklinde esen rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere hasar verdi.

Yozgat'ta fırtına şeklinde esen rüzgar çatıları uçurdu

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, fırtına şeklinde esen rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere hasar verdi. Vatandaşlar, hava muhalefeti nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yol kenarlarına yiyecek bıraktı.

SİTENİN ÇATISI UÇTU

Yozgat şehir merkezinde dün başlayan kar yağışı, rüzgarın da etkisiyle gece tipiye dönüştü. Buzlanan cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşadı. Çapanoğlu Mahallesinde rüzgarın fırtına şeklinde esmesiyle birlikte bir sitenin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere hasar verdi. Buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Akdağmadeni ilçesinde 14, Sarakaya'da 7, Çekerek ilçesinde 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

SOKAK HAYVANLARINA YİYECEK VERİLDİ

Hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için vatandaşlar tarafından yol kenarlarına yiyecek bırakıldı. Şehir merkezinde faaliyet gösteren lokantacılar ise ekmek ve yiyecek artıklarını Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürerek teslim etti. Veteriner Hekim Mehmet Emin Özcan, Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı'nda yaklaşık 80 köpek bulunduğunu belirterek bu hayvanların bakımlarının yapıldığını, resmi kurumlardan gelen yemek artıklarının sokak hayvanlarına verildiğini belirterek, "Barınağımızda sokak hayvanlarının ihtiyacı için mama takviyesi de yapıyoruz. Burada hayvanların tedavileri de yapılıyor. Vatandaşlarımız zor durumda gördükleri hayvanları belediyemiz ihbar hattına bildirirlerse, ekiplerimiz hemen harekete geçecektir. Burada ısıtıcılı bölmelerde, en iyi şartlarda hayvanların bakımları yapılıyor? dedi.

Yozgat'ta faaliyet gösteren lokantacılar da sokak hayvanlarını unutmadı. Ağır geçen kış şartlarında aç kalan kedi ve köpeklerin yaşama şansının olmadığını belirten lokanta işletmecisi Mehmet Emin Ekici, "Her tarafın karla kaplı olduğu dönemlerde aç kalan hayvanların yaşama şansı bulunmuyor. Kış şartlarında aç kalan bir köpek 17 saat, kedi ise 6 saat içerisinde donarak ölüyor. Bizler de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla yemek artıklarını sokak hayvanları için biriktirip hayvanlara ulaştırmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title