Haberler

Yozgat'ta Dolu Yağışı Ekili Arazilere Zarar Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Zarar gören ekili arazilerden detay -Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ve köylülerin arazide inceleme yapması -Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir röportaj -Pempecik Köyü Muhtarı Rahmi Korkmazer röportaj Yozgat'ta dolu yağışı ekili arazilere zarar verdi Sağanak yağış ve dolu nedeniyle 15 bin dekar buğday ve nohut ekili alan zarar gördü Yozgat'ta dün akşam yağan dolu, yaklaşık 15 bin dekar ekili alana zarar verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Zarar gören ekili arazilerden detay

-Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ve köylülerin arazide inceleme yapması

-Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir röportaj

-Pempecik Köyü Muhtarı Rahmi Korkmazer röportaj Yozgat'ta dolu yağışı ekili arazilere zarar verdi

Sağanak yağış ve dolu nedeniyle 15 bin dekar buğday ve nohut ekili alan zarar gördü

Yozgat'ta dün akşam yağan dolu, yaklaşık 15 bin dekar ekili alana zarar verdi.

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu, Pembecik ve Topaç köylerinde hububat başta olmak üzere, nohut, mercimek ve sebze ekili yaklaşık 15 bin dekar alanda hasara neden oldu.

Dolu yağışının etkili olduğu arazilerde ekipler ile inceleme yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolu yağışı nedeniyle buğday başaklarının döküldüğünü, nohutlarda da dane oluşumunda zarar tespit ettiklerini bildirdi.

Teknik ekibin tam hasar tespiti için çalışma yapacağını dile getiren Özdemir, "Şu anda ön tespit yapılıyor. Pembecik köyünde 7 bin dekar, diğer yerlerde de bir o kadar olursa 14-15 bin dekar kadar bir ekili alanda zarar görünüyor. Hububatta gördüğümüz zarar oranı yüzde 100'e yakın. Başaklar tamamen gitmiş. Bazı yerlerde de yüzde 90 zarar var. Toplamda ise yüzde 70 zarar görünüyor." diye konuştu.

Pembecik Köyü Muhtarı Rahmi Korkmazer de köylerinde yaklaşık 7 bin dekar alandaki hububatın yüzde 100 oranında zarar gördüğünü, ekinlerin biçilemez hale geldiğini söyledi.

Devletten tohumluk desteği beklediklerini ifade eden Korkmazer, "Hububat tamamen yok oldu. Tarlamızı tekrar ekecek tohumluğumuz dahi yok. Devletimizden tohumluk desteği istiyoruz. Bankalara borcumuz var, borçlarımızın ertelenmesini, devletimizin biz çiftçilere yardım yapmasını bekliyoruz. Ekili alanların bir kısmı sigortalı. Ancak icara ekilen yerlerin hiçbirisinin sigortası yok." dedi.

Çiftçi Veysel Tetik ise dün akşam çok şiddetli dolu yağdığını anlatarak, "Can kaybımız olmadığı için seviniyoruz. Ekili alanlarımızın tamamı yok oldu. Biçilecek ekinimiz kalmadı. Çiftçilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçları var. Devletimizden tohumluk desteği istiyoruz. Devlet borçlarımızı erteliyor fakat faizi ile ertelediği için bir sonraki yıl ödememiz imkansız hale geliyor. Devletimizden borçlarımızı faizsiz olarak ertelemelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Hayvancılık yaptıklarını belirten Tetik, "Dolu, ekini biçilemez hale getirdiği için hayvanlar için saman yem bulamayacağız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title