Haberler

Yozgat'ın İlk Mantarı Festivali

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Çiğdemli Beldesi'nde ilk 'Mantar Festivali' düzenlendi.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Çiğdemli Beldesi'nde ilk 'Mantar Festivali' düzenlendi. Festivalde mantar yemeği yarışmasında dereceye giren kadınlara çeyrek altın verildi.

Mantar Festivali, Yozgat İş Kur İl Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ve Çiğdemli Belediye Başkanlığı'nca düzenlendi. Beldede düzenlenen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursundan sonra düzenlen festivalle yetiştirilen mantarlar davetlilere tanıtıldı. Festivale Kaymakam Levent Kılıç, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Emniyet Müdürü İbrahim Üney, kursiyerler ve belde halkı katıldı.

Törende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, daha önce ilk ekimi yapılan çileğin bölgede oldukça fazla rağbet gördüğünü, şimdi ise mantar yetiştiriciliği konusunda kadınların çok istekli olduğunu söyledi. Kılıç, "Biz de Yozgat İş Kur Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ile irtibata geçerek bu kursun kasabamıza açılmasını sağladık. İnşallah çilekten sonra mantarla da kasabamız ön plana çıkar" dedi.

Sorgun Ziraat Odası Mühendisi Erkan Aydın ise Yozgat'ta da kursa 50 kadın kursiyerin katıldığını belirtirken, "Bu kursla kırsal bölgedeki kadınların da mantar yetiştirebileceğini gösterdik" dedi.

Törene katılan 50 kadın kursiyere sertifikaları verildi, ardından en güzel mantar yemeği yarışmasında derece giren Emine Nazlı, Mine Sungur, Melek Turhan ve Hatice Çevik'e birer çeyrek altın verildi. Tören, davetilere yapılan mantar ikramıyla son buldu. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdemli Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title