Haberler

Yozgat Belediyesinden Kadınlara Sosyal Yaşam Merkezi

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Yozgat'taki siyasi parti kadın kolları başkan ve üyeleri ile şehit alilerine kahvaltı verdi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Yozgat'taki siyasi parti kadın kolları başkan ve üyeleri ile şehit alilerine kahvaltı verdi.

Belediye Başkanı Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün uygun bir şekilde hatırlanmasını istediklerini, kadınlara karanfil, gül hediye etmenin ötesinde bir anlam ifade etsin diye kahvaltı programı düzenlediklerini söyledi.

Arslan, kadınlar için bir tarihi konağı Kadın Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi olarak tahsis ettiklerini ifade etti.

Kahvaltı programının ardından Kadın Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, konuşmasında, kadınlara daha yaşanır, barış ve güzellik içerisinde bir dünya diledi.

Kadın, erkek ayrımı yapılmaktan ziyade, kadınlara yaşam içinde daha hassas, daha duyarlı, daha üretken ve hassasiyet anlamında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gönül alıcı sözler, konuşmalar yapılıyor. Ama somut bir takım kazanımlar gözden kaçırılıyor idi. Yozgat Belediyemiz bunu çok iyi bir şekilde değerlendirmiş. Kadınlar Günü'nde böyle güzel bir Osmanlı konağını kadınlara tahsis ederek Yozgatlı hanımlara hediye etmiş olmasını anlamlı buluyorum ve kutluyorum."

AK Parti Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altunok, CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu da kadınlara tahsis edilen Kadın Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nden dolayı Belediye Başkanı Arslan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Arslan Yozgat Politika Güncel Haberler

title