Haberler

Mustafa Altıoklar Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında İstanbul'un fethi kutlamalarıyla ilgili attığı tweet'ler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kutlamalarıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından resen soruşturma açıldı.

BASINDA ÇIKAN HABERLERİ İHBAR KABUL ETTİ

Alınan bilgiye göre, Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, İstanbul'un fethinin 563. yılı münasebetiyle Yenikapı'da düzenlenen törenin ardından, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek, Altıoklar hakkında resen soruşturma başlattı.

ALTIOKLAR NE DEMİŞTİ?

Altıoklar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak haçlıya teslim ettiği istanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını ve elbette bilemezsin, sana hayatın estetiğini yaşamayı önerdiğini."

Kaynak: AA / Magazin

Mustafa Altıoklar İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

ALİ:

LAİK YOBAZLAR.

41
41
yanıtYanıtla
ıoı:

Dini, Osmanlı değerlerini siyasi malzeme yapmak serbest bunu eleştirmek suç hemi! Has. .

40
36
yanıtYanıtla
Biat mi asla!:

Her elestirene hapse atmak dogru degil. . Burasi muz cumhuriyetide degil. . O zaman hukumetinde elestirmeye hakki yok onlari basa halk getirdi agzimiza da gem vuramazlar. . Bune böyle yaa. .

48
24
yanıtYanıtla
Fırat:

soruşturma demek tutuklanma demek değildir. ayrıca senin ifade özgürlüğü dediğin şey genel anlamda toplum vicdanını rencide ediyorsa o özgürlükten çıkar vandallık olur. bu ülkede ölüp gitmiş insanları koruma kanunu bile var. şimdi senin tezinle ben çıkıp eleştirsem ifade özgürlüğü mü oluyor. bana anlayış gösterir misiniz?

yanıt32
yanıt15
orhan:

ozaman sana özgürce bi küfredebilirmiyim

yanıt2
yanıt4
:

ADAMIN DEDIGI DOGRU KASABAYDI OZAMAN ISTANBUL

34
31
yanıtYanıtla
...:

adamın suratında meymenet yok

40
19
yanıtYanıtla
EMREX:

CACIK CIKMAZ ADAM DOĞRU DEMİŞ

28
30
yanıtYanıtla
emekli asker:

zavallı gündeme gelebilmek için yapıyor reklamın iyisi kötüsü olmazmışya

36
15
yanıtYanıtla
remus:

cok dogru söylemis agzina saglik

27
22
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title