Haberler

Yoncadaki Kalite Süt Üretimine Yansıdı

Güncelleme:

Yoncadaki kalite süt üretimine yansıdı. Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Zengin; "Birliğimizi 1998 yılında kurduğumuzda 25 üye işletmemiz vardı ve günlük süt üretimimiz 10 tondu" dedi.

Yem bitkileri üretimiyle ön plana çıkan Aksaray'da, yoncadan elde edilen yüksek verim ve kalite, ildeki süt işletmelerinin sayısının artmasını sağladı. Türkiye'nin önemli yonca üretim merkezlerinden Aksaray'da yetiştirilen yoncalar, zengin protein yapısından dolayı haralar başta olmak üzere hayvan çiftlikleri tarafından yoğun talep görüyor.Yoncanın bol ve yüksek kalitede olması, kenti süt işletmeleri için cazip kılıyor.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoncanın bol ve kaliteli olmasının hayvancılığa önemli etkisinin olduğunu söyledi."Yonca ve mısır silajı, süt hayvancılığının olmazsa olmazıdır" diyen Zengin, her ikisinde de Aksaray'ın bol ve kaliteli üretime sahip olduğunu belirtti.İlin yem bitkileri alanındaki bu avantajı sayesinde sütçülüğe uygun bir yer haline geldiğini anlatan Zengin, son yıllarda süt sanayicisinin ciddi yatırımlara yönelmesinin dikkati çektiğini söyledi.

Zengin, Aksaray'da sütün kalitesinin, süt sanayicisinin üreticiye verdiği primle tescillendiğine değinerek, "Sütümüzün yağ ve protein oranı yüksek. Sütaş, süt kaliteli olduğundan dolayı üreticimize prim veriyor. Bu anlamda özellikle Sütaş'ın işletmelerimize önemli katkısı var. Verilen yüzde 10'luk prim, işletmelerimizin kaliteli süt üretimini teşvik ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Aksaray Sütaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title