Haberler

    Yolsuzluk İddiaları İtalyan Bakan Lupi'yi Koltuğundan Etti

    İtalya'da yolsuzluk operasyonuna adı karışan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi istifa etti.

    İtalya'da yolsuzluk operasyonuna adı karışan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi istifa etti.

    Ülkede yürütülen soruşturma kapsamında 25 milyar Euro değerindeki ihalelerde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Pazartesi günü dört kişi gözaltına alındı.

    Telefon dinlemeleriyle ortaya çıkan skandal üzerine gözlerin çevrildiği Bakan Lupi, meclisteki konuşmasında suçsuz olduğunu savundu: "Bakan olduğumda baba ve bir eş olmaktan vazgeçmedim. Bugün de böyle bir niyetim yok. Bana göre aile en önde gelir, saygın bir pozisyondan bile önce."

    Bakan'ın yakın arkadaşı olduğu belirtilen ve gözaltına alınan işadamı Stefano Perotti'nin Lupi'nin oğluna 10 bin Euro değerinde Rolex saat verdiği ve onun işe girmesine aracılık ettiği ortaya çıkmıştı.

    İhaleye fesat karıştırmak dahil yolsuzluğun yapıldığı projeler arasında hızlı tren hattı ve Milan Expo gibi dev yatırımlar bulunuyor.

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 20 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Maurizio Lupi İtalya Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    yeniTurkMobil-ANDROID:

    Bakan istifa etmeyip telefon dinlemeleri ile kendisine kumpas kuranlardan hesap sormalıydı ama nerde o yeni ve çağdaş düşünce

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title