Haberler

Yolları Tatilde Kesişti.

Yolları tatilde kesişti.

Yolları tatilde kesişti...Çalıştığı otelde tanıştığı İsviçreli genç kız ile Antalya'da dünya evine girdi

Şırnak'lı genç ile İsviçreli genç kız çift Antalya'da dünya evine girdi

ANTALYA - Şırnak Beytüşşebap'lı garson genç ile İsviçreli kız Antalya'da dünya evine girdi.

15 yıl önce Şırnak Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünden Antalya'ya taşınan Gökçe ailesi fertlerinden 22 yaşındaki Güven Gökçe, garson olarak çalıştığı otele tatil için gelen 22 yaşındaki İsviçreli Selina Sommer ile tanıştı. Yaklaşık bir yıldır arkadaşlıklarını sürdüren Gökçe ve Sommer evlenmeye karar verdi. Ailelerin de tanışmasını ardından Sommer ve Gökçe aileleri çocuklarının evlenmesine karar verdi. İlk önce Müslüman olan Selina Sommer daha sonra resmi nikah kıydıktan sonra dini nikah yaptılar. Almanya, İsviçre ve Belçika ülkelerinden gelen gelinin akrabaları Şırnak Beytüşşebap'tan gelen damadın akrabaları Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi. Takı takma merasiminde tam altın,yarım altın, Euro, Dolar ve Türk lirası takıldı. Toplamda 40 bin TL'ye yakın toplanan paralar damadın babasına verildi. Gece geç saatlere kadar devam eden düğün dans ve halaylarla devam etti. Damadın babası Zeki Gökçe yıllar önce geldiği Antalya'da çocuğunun evlendiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Damat Güven Gökçe ise düğüne olan yoğun katılımdan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gökçe, "İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Kelleli ve eşinin nikah şahidimiz olması onur verici yıllar önce buraya geldik. Çalıştığım otelde hayat arkadaşımla tanıştım. Şimdi nikah masasına oturduk, her yerden her ülkeden gelen misafirlerimiz, akrabalarımız var. Hepsinin bir arada olup kaynaşması kardeşçe çekilen halayların olması beni çok mutlu etti. Salonda bizim için uzak yollardan gelen herkese şükranlarımı iletiyorum. Dili dini ırkı ne olursa olsun kardeşçe sarılma ruhunu sergileyen bütün dostlara minnettarım" dedi.

Öte yandan Nikah şahitliği yapan Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Kelleli ve eşi düğüne gelerek gelin ve damat için tak törenine katıldı. Daha sonra hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle düğün sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Beytüşşebap Zeki Gökçe Antalya Şırnak Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title