Haberler

Yollarda Bayram Tatili Göçü

Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan yarının kamu çalışanları için tatil olmasının ardından İstanbul'dan tatil göçü bugünden başladı.

Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan yarının kamu çalışanları için tatil olmasının ardından İstanbul'dan tatil göçü bugünden başladı. İstanbul'dan sabah Kocaeli istikametine doğru yoğun araç trafiği birkaç saat devam etti. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayabileceği belirtildi.

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram arefesinde de İstanbul'dan beklenen araç trafiği yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı. TEM ve D-100 karayolunda bakım onarım çalışmaları durduruldu. Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşımacılığı yapan feribot işletmeleri de gemi sayılarını artırdı. İDO bugünden itibaren bu hattaki feribot sayısını 14'den 18'e çıkarırken, en büyük feribotlardan biri olan ve bir seferde 250 otomobil taşıyabilen Balıkesir 10 adlı feribotu da bu hatta kaydırdı. Ancak bu feribotun iki katı birden kullanılmıyor ve şimdilik sadece bir katı kullanılarak 137 araç taşınıyor.

SABAH DALGASI

Bayram trafiği ile ilgili ilk yoğunluk bu sabah saat 06.30 sıralarında başladı. İstanbul istikametinden gelen, Yalova ve Bursa yönüne gidecek olan araçlar Gebze Bayramoğlu turnikelerinden çıkış yaparak Eskihisar feribot iskelesine geldi. Feribot iskelesinde yaklaşık 2 saat boyunca yoğunluk yaşandı. Ancak saat 08.30 sıralarında bu yoğunluk normale döndü. Aynı yoğunluk, D-100 karayolu'nun İzmit kent içi geçişinde de görüldü. Buradaki yoğunluk da daha sonra normale döndü.

5 KİLOMETREDE BİR TRAFİK EKİBİ

TEM ve D-100 Karayolu'nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bugünden itibaren 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı. Trafik yetkilileri, TEM Otoyolunda asıl yoğunluğun bugün öğlenden sonra veya akşam saatlerinde beklendiğini belirtirken, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, özellikle TEM otoyolunda emniyet şeridini kapatmamaları gerektiğini hatırlattı.

İzmit'ten transit geçecek sürücülerin kent içine girmemelerini de isteyen trafik yetkilileri, D-100'ün kent içi geçişinde viyadük çalışması nedeniyle yolun daraldığını ve trafiğin alternatif yollara verildiğini de hatırlatarak, zorunlu olmadıkta bu yola girilmemesini istedi. Feribot kuyruğu beklemeyip İzmit körfezi'ni dolaşmayı tercih edecek olan sürücülerin de yine D-100 kent içi geçişini kullanmamaları, TEM'in 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen Doğu turnikelerinden girip Gölcük-Yalova yoluna geçmeleri istendi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı İstanbul Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title