Haberler

Yol Çalışmasında 43 Dinozor Yumurtası Bulundu

Güncelleme:

Çinli işçiler, yol tamiri çalışması sırasında 43 dinozor yumurtası buldu. Açıklama yapan yetkililer, ilk kez şehir merkezinde dinozor fosili çıkardıklarını söyledi.

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan Heyuan kentinde 43 dinozor yumurtası bulundu. Dünyanın en fazla dinozor yumurtası fosiline sahip olması sebebiyle 'Dinozorların Evi' olarak da anılan kent, 2004 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞMIŞLAR

Açıklama yapan Çinli yetkililer, 'ilk kez şehir merkezinde dinozor fosili çıkardıklarını' belirtti. Heyuan Müzesi'nden Huan Zhiqing, çıkarılan yumurtalardan 19 tanesinin tek parça halinde, en büyüğünün ise 13 cm uzunluğunda olduğunu söyledi.

17 BİNİ AŞKIN FOSİL BULUNDU

Araştırmacılar, yumurtaların hangi türe ait olduğunu tespit etmek için analiz yapılacağını belirtti. Heyuan Müzesi'nde bulunan yumurtaların çoğu, 89 milyon yıl önce yaşamış olan ördek gagalı Oviraptor türüne ait.

Heyuan'da ilk kez 1996 yılında bir inşaat alanında oynayan çocuklar tarafından bulunan dinozor yumurta fosillerinin sayısı, bugün 17 bini geçmiş durumda.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (59)

amedli cano:

onu bunu bilmem oylar hdp ye

22
91
yanıtYanıtla
bilgin:

paralelciler yapmıştır

6
78
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETIN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Uygur turklerinin kani yerde kalmayacak. Ulkucu gencler olarak cin devletine karsi savasacagiz.

25
20
yanıtYanıtla
KürtMobil-IOS:

Oda degilde hdp kesin baraji asar o

18
18
yanıtYanıtla
BTUHAN:

HERŞEY BOŞ OYLAR MHPYE

17
18
yanıtYanıtla
ne mutlu kürdüm.:

bildiğin kaya demir kütle be o bence çin malı dır bu işler sahte işler

13
21
yanıtYanıtla
turkiyemobilWeb@haberler.com:

Kürt kürt ırkçılık yapmayın Türkiye de sadece kürt yok İnanin İsrailli gectiniz ya neden iflah olmadığımız belli kürtler hep biz ezildik diyorsunuz bahene etmisşiniz biz ezildik a turkiede sadece kurtlermi ezildi türk arap cerkez ozaman ezildi çerkezce arapta dağa çıksın devletin askerini vursunn hakkımızı alıyoruz geçin bu ayakları allah görüyor ondan bir yere gelemiyorsunuz turkiyenin kıymetini bilmiyoruz bakin dört yanimiz savaş bakiyom yok biz Türkiye yı ateşe veririz allahtan korkun be vicdansizlar Türkiye 8milyon arap var sadece kurt yok biz milliyetçilik yapmiyoruz gerekirse camimizi bile feda ederiz Türkiye için 20 milyon kürt varmış Türkiye de araplarida katin 20 milyon olur kurt yok 20 milyon urfa mardin siirt batman muş adana antep adana hatay. Arap var ama sizin gibi ırkçılık yapmiyoruz

20
11
yanıtYanıtla
bamyamobilWeb@haberler.com:

Vay be hangi hayvanın olduğuna kadar tespit etmisler. Babası arap maho anası benekli naciye beş kardeslermis. bunlar ilkokul terk hey Allahım ya.

17
13
yanıtYanıtla
metehanmobilWeb@haberler.com:

Ben de ayakkabı kutusu buldular sandım.

23
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

Çinlilerin neden köpek yedikleri dinazor soyundan geldiklerini gösteriyor :) :) :)

13
14
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title