Haberler

'Yol Ayrımı'yla Yetişkinliğe Bir Adım Attım

'Yol Ayrımı' dizisinde rol alan İbrahim Kendirci, "Bu diziyle yetişkinliğe adım attım. Evde sürekli Türkçe çalışıyorum" diyor.

İki sezon önce ekrana veda eden 'Kavak Yelleri' dizisinin başarılı oyuncusu İbrahim Kendirci, Kemal Tahir'in aynı adlı romanından TRT 1 için uyarlanan 'Yol Ayrımı' dizisinde rol alıyor. Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluş dönemini anlatan dizide; idealist öğretmen 'Selim Nuri'yi canlandıran Kendirci; Dolunay Soysert, Engin Altan Düzyatan ve Ahmet Uğurlu gibi ünlü isimlerle başrolü paylaşıyor. Kendirci ile oyunculuk serüvenini ve diziyi konuştuk...

Sizin için 'Yol Ayrımı'nın diğer dizilerden farkı ne oldu?

Bir kere reyting kaygısı olmayan bir iş... Bu diziyle önce, Cumhuriyet'e bakış açısını izlettirmeye çalışıyoruz. İnsanlara yatmadan önce bir saat kitap okutmak istiyor, 1930 Türkiye'sini anlatıyoruz. Bu işin, diğerlerinden en büyük farkı bu. Niceliğe değil, niteliğe yönelik bir iş. 26 bölümlük hazır bir proje. Her şey net ve belli; planlı programlı. Aslında bu normal olan ama bizde lüks geliyor 26 bölümün hazır olması..

HER GÜN GELİŞİYORUM

Dizinin sizin kariyerinizdeki yeri nedir?

Bu diziyle yetişkinliğe bir adım attığımı hissediyorum. Benim için bir basamak atlama.... Dizide; Atatürk'ün konuştuğu dille konuşuyorsunuz. Bu bambaşka bir Türkçe... Evde, dilim alışsın diye kalemle çalışıyorum. Kolay değil ama geliştirici bir süreç...

'Kavak Yelleri'nde yüksek reytinglere alışmış biri olarak, reyting kaygısı olmayan bir işte rol almak işinizi kolaylaştırıyor mu, zorlaştırıyor mu?

Maddi anlamda kolaylaştırıyor. Reyting kaygınız yok! Yılmaz Erdoğan, "Şöhret dediğiniz şey; büyük bir insan şakasıdır, çoğu zaman hiç kimseyi güldürmeyen" der. O şakanın içine girerseniz işiniz zor. 'Seyirciye oynayayım' diye bir derdim yok.

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR

Bu dizi sizin ilk dönem işiniz... Neler hissettiriyor size?

Sete, o ambiyansa, o dönemin kostümleriyle girdiğinizde farklı bir dünyada olduğunuzu hissediyorsunuz. 21'inci yüzyılda yaşayan bir oyuncu, bir önceki neslin rolünü canlandırıyorsa eğer; o dönemin beden dilini, konuşma tarzını, 1930'ların sosyal yapısını ve hızını da iyi bilmeli. Panik olduğumuz bir sahneyi oynarken bile bu döneme göre daha ağırkanlıyız.

Peki, dizide canlandırdığınız 'Selim Nuri' nasıl bir karakter?

'Kurtuluş' adında bir dergi çıkarıyor. Devrimci bir çocuk. Açlıktan öleceğini bilse bile, cebindeki paranın son kuruşuna kadar dergiye yatıracak bir karakter. Büyük idealist. 'Selim Nuri', benden daha dolu bir çocuk. Kendinden daha dolu birini oynamak da zor oluyor gerçekten.

Dizinize 'Atatürk'ün dizisi' deniyor. Siz, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dünyanın kabul ettiği Atatürk, bu dizinin her bölümünde bir sahne bile gözükse; dizi 'Atatürk'ün dizisi' olur. Bundan kaçamayız çünkü bizim oynadığımız roller gibi, hayali bir karakter değil. Biz, dizide çok partili sürece geçişi anlatıyoruz. Atatürk de bizim lokomotifimiz. Atatürk'ü, Ahmet Yavuz Sepetçi canlandırıyor. Ben, onu tüylerim diken diken olarak izliyorum. Diziye 'Atatürk'ün dizisi' denmesi bana gurur veriyor.

CİDDİ BİR İLİŞKİ PEŞİNDEYİM

Hayatınızda biri var mı?

Var ama sektörden değil. Şu an her şey yolunda gidiyor.

Evlilikle ilgili düşünceniz ne?

Tek eşlilikten yanayım ve her ilişkime evlilik niyetiyle başlarım. Ciddi ilişkiler peşindeyim. Kısmetse 30'umdan sonra evlenmeyi düşünüyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Kendirci Kavak Yelleri Kemal Tahir Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title