Haberler

Yoğun Kar Yağışı İnebolu'da Seraları Yıktı

Güncelleme:

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde kar yağışı nedeniyle 150 sera zarar gördü İnebolu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle sebze üretilen 150 serada hasar oluştu.

Korupınar köyünde üzerlerinde yaklaşık 2 metre kar biriken seraların bir kısmı tamamen bazıları ise kısmen çöktü.Muhtar Mehmet Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seraların karın ağırlığına dayanamadığını, ilk kez bu kadar yoğun kar yağışıyla karşılaştıklarını söyledi. Köyde yaklaşık 400 seranın olduğunu anlatan Teke, "Köyümüzün geçim kaynağı olan seraların 150'si hasar gördü. Yıkılan seralar nedeniyle 300 bin lira kadar zararımız var.

Seraların üzerinde biriken karı temizlemeye bile fırsat bulamadık. Kar gece aniden bastırdı. Hasar tespiti için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuracağız" diye konuştu. Üreticilerden Mehmet Ali Tosyalı da 6 serasından 5'inin yıkıldığını, zararlarının karşılanması için devlet desteği beklediklerini dile getirdi. Serada marul, yeşil soğan, ıspanak ve tere gibi sebzeler yetiştirdiğini belirten Tosyalı, "Bütün ürünlerimiz çöken çatının altında kalarak ezildi. 15 bin liralık zararım var" ifadesini kullandı. Satılmış Demirci ise kar nedeniyle 3 serasının yıkıldığını, 10 bin lira zararının olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Teke İnebolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title