Haberler

Esenyurt'taki Caferi Camisi 2. Kez Tahrip Edildi

Güncelleme:

Esenyurt'ta önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkarılan yangında kısmen yanan Caferilerin gittiği Muhammediye Camii'nin bazı bölümleri tahrip edildi.

Esenyurt'ta önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkarıldığı ileri sürülen yangında kısmen yanan Caferilerin gittiği Muhammediye Camii'nin bazı bölümleri tahrip edildi. Cami imamı olayla ilgili olarak, "Bu olayı bir Sünni'nin yapması mümkün değildir. Biz yıllardır iç içe yaşadık. Bu olay Sünni, Şii olayı değildir. Farklı bir olaydır. Herhangi bir şeye fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu. İmam bir görgü şahidinin, "İki kişinin camiye geldiğini gördüm. İçeriye girdiler. 10 dakika sonra dışarıya çıktılar Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız" sözlerini aktardı.

Esenyurt'ta Caferi vatandaşların gittiği Muhammediye Camii'nin bazı bölümleri tahrip edildi. Saldırıyı bu sabah saatlerinde camiye gelen iki kişinin gerçekleştirdiği ileri sürüldü.



ÇATIYA MERDİVEN DAYAYIP GİRMİŞLER

Olayın duyulması üzerine camiye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Olay yeri inceleme ekipleri cami içerisinde parmak izi çalışması yaptı. Saldırganların kapıları kilitli olan caminin çatısına merdivenle çıktığı, daha sonra ise kubbe bölümündeki camdan içeri girdiği belirlendi.


"YÜKSEK SESLE EZAN OKUTMAYACAĞIZ"

Caminin imamı Haza Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada "Görgü tanığı ben değilim. Alt katta oturan komşumuz saat 07: 00 sıralarında bana geldi, 'İki kişinin camiye geldiğini gördüm. İçeriye girdiler. 10 dakika sonra dışarıya çıktı, 'Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız' dedi. Duymadınız mı' dedi. Ben duymadım. Ben içeriye girmedim. Müezzin arkadaşın ifadesine göre bazı şeyleri dağıtmışlar. Bazı yazıları, kuranları dağıtmışlar. Müezzine has bir oda vardır. O odayı dağıtmışlar. Bir şey götürmemişler. Herhangi bir şey yakılmamıştır. Sadece caminin içerisi dağılmıştır. Aynı önceki olayda olduğu gibi merdiven dışarıdaydı. Caminin kapıları kapalıydı. Pencereden girip içeriden açmışlar" dedi.



"BİZ DE POLİS DE SABAHA KADAR BURADAYDIK..."

Kendilerinin de polisin de sabaha kadar camide olduğunu ifade eden Aydın, "Sabah namazını kıldıktan sonra hava ağardı. Bir şey olmaz düşüncesiyle dinlenmeye gittik. Ekip de 'biz de bir turlayalım' dedi. Saat 07: 00 sıralarında camide kimsenin olmadığı anda meydana gelmiş. Şu anda içeride inceleme devam ediyor. Biraz önce cemaatle konuştum. Biz her zaman itidalden, huzurdan yanayız. Yanlış bir cümlenin sarf olması aleyhimize olur. Bu olayı bir Sünni'nin yapması mümkün değildir. Biz yıllardır iç içe yaşadık. Bu olay Sünni, Şii olayı değildir. Farklı bir olaydır. Herhangi bir şeye fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yerel seçimlerde CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Çetin Çapan da saldırının gerçekleştiği camiye gelerek cemaate geçmiş olsun dilekleğinde bulundu. Saldırıyı kınadığını belirten Çapan, "Saldırıyı öncelikle kınıyoruz. Kim ve hangi şekilde yapıyorsa lanetliyoruz. Ülkemizin özellikle bu günlerde barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu işi bir mezhebin başka bir mezhebe saldırısı olarak algılamıyoruz. Gerek iktidar, gerekse muhalefet partileri bu konuyu meclise taşımalı. Mecliste bununla alakalı hızla bir komisyon kurulmalı" dedi.

Camiye habercilerin girişine izin vermeyen polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

vatansever80:

yeni türeme kabesi washıngton olan yeni tip sözde müslümanlar yapıyor bunlar abd kimi seviyorsa ona neredeyse tapıyorlar abd kimi sevmiyorsa ondan ölümüne nefret ediyorlar bu tip müslüman ülkemizde bolca var ayrıca bunlar makarna kömür bagımlısıdırlar tedavileride yoktur biatçıdırlar vatan bayrak şehit bunlar için birşey ifade etmez rant ve çıkar varsa herşey mübahtır ve güzel ülkemin yeniden kurtuluş mücadelesi verecegi kesimdir bunlar

3
0
yanıtYanıtla
hussam:

seçimden önce bakalım neler olacak geçen seçimde burakcan karamanoğlu öldürüldü akp militanları chp bürolarını yaktı bölgede yürüyüş düzenledi bayraklar çekti tiyatroyu iyi oynadı

3
0
yanıtYanıtla
hakan niğde:

sünnilere sataşan şia lar.bunu hiç bir sünni yapmaz.bunu yapanlar gavurdur

0
2
yanıtYanıtla
İ.Gis.ma.ilgok1@hotmail.com:

sen iyi misin ? haberi nerenden okuyorsun. şialar sünnilere niye sataşsın akıl yoksunu. şialara sataşanlar vahhabilerdir niye demiyorsun ?

yanıt0
yanıt0
07:

bu olay chp iktidarında olsaidi hemen dinci kesim .atatürçülere camimizi yakıyorlar mukades kitabımız yaktılar.bunlar müslüman deyil.diiiiiiiiin elden gidiyorrrrrrrrrrrrrrrr.din allah kitap diyen rte den veya bakanlarından bir kınama geldimi .ilerde daha çok kubilaylar şehit vereceyiz.yurta sulh cihanda sulh diyen bir liderden .BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ .ABD.İSRAEL TÜRKİYENİN ESERİ DEYİLMİ SİMDİ BUYAŞANANLAR.rte önce bu ülke YAHUDİMİYDİ .müslümanlığı bilmiyormuyduk. LAİKLİK BİR ÇİN SEDDİ GİBİ DURUYORDU.ONUDA YIKTILAR.BIZ HAZIRIZ YA SİZ

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title