Haberler

Yılmaz-Ubeydi Ortak Basın Toplantısı

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Musul operasyonunun zamanlama, donanım ve silah konusunda tamamen "Iraklı bir operasyon" olacağını belirterek, "Hiç kimsenin bu operasyonla alakası yoktur.

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Musul operasyonunun zamanlama, donanım ve silah konusunda tamamen "Iraklı bir operasyon" olacağını belirterek, "Hiç kimsenin bu operasyonla alakası yoktur. Bu, Irak ordusunun savaşıdır" dedi.

Ubeydi, başkent Bağdat'ta resmi temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Savunma Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmelerde birçok konuyu ele aldıklarını aktaran Ubeydi, DAİŞ terörüyle mücadelede Türkiye'nin desteğini sürdüreceğini ifade ederek, " Irak'ın tüm haklı konularında Türkiye'nin olumlu rolü her daim mevcut. Başta askeri alandaki işbirliği olmak üzere tüm ilişkilerin daha da gelişmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Halit el-Ubeydi, Irak'a yönelik askeri ve insani yardımlar için Türkiye'ye teşekkür ederek, "Türkiye, terörü tamamen bitirmemiz için her türlü yardıma hazırdır. Irak'ın milli güvenliğinin, Türkiye'nin de güvenliği olduğu konusunda bizimle aynı görüşteler" ifadelerini kullandı.

Musul operasyonu

Musul ilinin kurtarılması için hazırlıkları yapılan operasyonu da değerlendiren Ubeydi, "Musul operasyonu zamanlama, donanım ve silah konusunda tamamen Iraklı bir operasyon olacak. Hiç kimsenin bu operasyonla alakası yoktur. Bu, Irak ordusunun savaşıdır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "koalisyon güçlerinin hava desteği olmayacak mı" sorusuna Ubeydi, "Uluslararası koalisyonun operasyondaki rolü için gereken anlaşma sağlanmıştır. Onda sıkıntı yok" cevabını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bağdat Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title