Haberler

Yılmaz Güney'in Ailesinin "Sahtecilik" Davası

Yılmaz Güney'in kızı Güney Pütün'ün, babasından miras kalan şirketin genel kurul toplantılarında imzasının haberi olmadan kullanıldığı iddiası üzerine üvey annesi Jale Fatma Pütün hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

Yılmaz Güney'in kızı Güney Pütün'ün, babasından miras kalan şirketin genel kurul toplantılarında imzasının haberi olmadan kullanıldığı iddiası üzerine üvey annesi Jale Fatma Pütün hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Jale Fatma Pütün hazır bulunurken, Güney Pütün katılmadı.

Duruşmada savunma yapan sanık Jale Pütün, Güney Pütün'ün eşinin kızı olduğunu ve onu öz evladından ayırt etmediğini söyledi.

Güney Pütün'ün babası hapisteyken uzun yıllar aynı çatı altında bir hayatı paylaştıklarını anlatan Jale Pütün, "1981 yılında 12 Eylül mağduru olarak yurt dışına sürgüne giderken, kendisini yani Güney Pütün'ü de birlikte götürdük. Babası üç yıl sonra vefat etti. 1992 yılında Türkiye'ye dönme kararı aldığımda Güney ile konuştum" ifadelerini kullandı.

Jale Pütün sözlü savunmasının ardından, mahkemeye iki sayfalık yazılı savunma verdi.

Güney Pütün yurt dışında olduğu zamanlarda Güney Film genel kurul toplantılarında onun imzasının atıldığını belirten Jale Pütün, "İmzayı atan kişi ben değildim. Hazırun cetvelleri ve diğer belgeler, mali müşavirlik bürosunda hazırlanıyordu. Daha doğrusu genel kurula hazırlıklar, mali müşavirlik bürosunda yapılıyordu. Ben teknik işlemleri, çok fazla bilmem. Pütün yerine imzayı ben atmadığım gibi kim tarafından atıldığını da bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Savunmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Jale Pütün'ün imza asıllarını içeren belgelerin istenilmesine, belgeler mahkemeye ulaştığı takdirde imza da göz önüne alınarak, 2005-2009 yılları arasında Güney Film Şirketi'nin genel kurul toplantılarında atılan imzalar için grafolog bilirkişisinden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yılmaz Güney'in (Pütün) kızı Güney Pütün ile Güney'in eşi olan sanık Jale Fatma Pütün'ün 9 Eylül 1984'te vefat eden sanatçının varisleri oldukları hatırlatılıyor.

Güney Filmcilik şirketinin miras yoluyla ortağı şikayetçi Güney Pütün'ün, Fransa'da yaşadığı halde şirketin 24 Kasım 2005 ile 27 Mart 2009 tarihlerinde yapılan genel kurul toplantılarında var gösterilerek yerine imza atıldığı aktarılan iddianamede, toplantıda şikayetçinin ikamet eder gösterildiği Bebek'teki adresinin de hayali olduğu ifade ediliyor.

Sanık Jale Fatma Pütün'ün 22 Mayıs 2014'te verdiği ifadede, "Yılmaz Güney'in adını yaşatabilmek için Türkiye'ye döndükten sonra şirketi canlandırdığı, hiçbir zaman kar etmeyen şirkette kar dağıtamadıkları, her zaman irtibatlı olduğu şikayetçiye ilgili bilgileri aktardığı ve tek amacının Yılmaz Güney'in anısını canlı tutmak olduğu" beyanında bulunduğu anlatılan iddianamede, Pütün'ün, "şikayetçi Güney Pütün'ü yurt dışında olduğu için 2005 ve 2009 yıllarındaki genel kurul toplantılarında hazır gösterdikleri, amacının sahtecilik olmadığı" savunmasını yaptığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Pütün'ün "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar, "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçundan 7,5 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yılmaz Güney Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title