Haberler

Yılın 'Eğitim Onur Ödülü' Prof. Dr. San'a Verildi

Ulusal Eğitim Derneğince Her Öğretmenler Günü'nde Verilen, 'Eğitim Onur Ödülü'ne Bu Yıl Edebiyatçı ve Sanat Tarihçi Prof. Dr. İnci San Layık Görüldü.

Ulusal Eğitim Derneğince her Öğretmenler Günü'nde verilen, ''Eğitim Onur Ödülü''ne bu yıl edebiyatçı ve sanat tarihçi Prof. Dr. İnci San layık görüldü.

Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Ulusal Eğitim Derneği Genel Yazmanı Saim Açıkgöz burada yaptığı konuşmada, derneklerinin kuruluş sürecini anlatarak, dernek faaliyetleri ve önceki yıllarda verdikleri Eğitim Onur Ödülleri hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. San'ın öğrencilerinden, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Etike de Alman dili ve edebiyatı, İngiliz dili ile sanat tarihi ve arkeoloji eğitimleri alan San'ın özgeçmişi hakkında detaylı bilgi verdi.

Prof. Dr. Etike, San'ın ''Sanat için eğitim, eğitim için sanat'' kavramını ortaya attığını belirterek, onun sanat eğitimi kuramları, yaratıcılık, çocukta yaratıcılık ve daha bir çok konuda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Okvuran ise Prof. Dr. San'ın drama alanına yaptığı katkılara ilişkin bir konuşma yaptı. San'ın, tiyatrocu Tamer Levent ile ''eğitimde dramatizasyon'' konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Okvuran, Prof. Dr. San'ın eğitim fakültelerinde drama derslerinin okutulmasında öncü olduğunu kaydetti.

San'ın, Çağdaş Drama Derneğinin açılmasında da emeği bulunduğunu ifade eden Okvuran, ''İnci San, dramanın Türkiye tarihini yazdı. Milli Eğitim Bakanlığının bir çok ilde drama okulu açmasına katkıda bulundu'' dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Feyzi Öz, San'a ''Eğitim Onur Ödülü''nü sundu.

İnci San, ödüle değer görülmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, başta ailesi olmak üzere yaşamı boyunca kendisini eğiten kişilere teşekkür etti. San, eğitim hayatı boyunca unutamadığı hocaları ve onların verdiği derslere de değindi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title