Haberler

"Bu Bir Doğal Afet" Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız'dan Sert Cevap

Güncelleme:

Karaman'da çalışmaları yerinde takip eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden şirketinin açıklamasına, "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil" diyerek tepki gösterdi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan ve 18 işçinin sular altında kaldığı olayla ile ilgili bilgi vermek için kameralar karşısına geçen Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, madenin sahibi Has Şekerler firmasının yaptığı "Bu bir doğal afettir." açıklamasına "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. Buraya bir doğal afet tanımlaması yapmak bunu geçiştirmek anlamına gelir. Biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır. Bunun sorumlusu araştırılacak." diyerek sert bir cevap verdi.

İŞTE BAKANI KIZDIRAN O AÇIKLAMA

Has Şekerler Madencilik şirketi, "Bugüne kadar tek amacımız ve odak noktamız bu kardeşlerimizin sağ salim maden ocağından çıkarılması olmuştur" deyip madende meydana gelen kazanın oluş nedeninin şu an tespit edilmesinin imkansız olduğu savunarak "Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İşte iki Bakanın kamerlar karşısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

YILDIZ: DAĞI DELECEĞİZ

Bakan Yıldız: "Raylar üzerinden çamurlar dışarı atılıyor. 3 vardiya ile çalışmalar devam ediyor. İki noktadan ocağı müdahale edebiliyorduk. Ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissetik. Bunun için adımlar atılıyor. Bu bizi engellemeyecek ve işlemler sürecek. Bu işlem 3-4 gün sürecek ve 170 metreden dağı deleceğiz. 3. bir nokta da müdahale edeceğiz." dedi.

MADEN ŞİRKETİNE TEPKİ

Yıldız, maden şirketinin "Bu doğal afettir." açıklamasına yönelik olarakta "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. Biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır ve bunun araştırması yapılacak. Bu konu hakkında şu an bir şey söylemek için erken." ifadelerini kullandı.

LÜTFİ ELVAN: ÇAMUR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

Ulaştırma bakanı Lütfi Elvan, "Yeraltında kaza sonrası müthiş bir yıpranma sözkonusu. Su patlaması neticesinde oluşan bir çamur tabakası var. Bunun yüksek noktalarda olması çalışmaların uzayacağını gösteriyor. Fakat çamurda ilerlemek çok güç. Arkadaşlarımız çamurda ilerlemek için vargücüyle çalışıyor. Belki burayı aşabilirsek ilerleme hızlanabilir." şeklinde konuştu.

"SUYU TAHLİYE ETMEK KOLAY AMA..."

Bakan Elvan, "Yeraltında çalışan arkadaşlarımızın da güvenliğini dikkate aldığımızda bu yavaşlama malesef oluyor. Suyu dışarı almak kolay ama çamuru dışarı çekmek zor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Taner Yıldız Ermenek Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (41)

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR:

VATANDAŞIN GAZINI ALMAK İÇİN VATANDAŞ GİBİ DÜŞÜNÜYOR GİBİ YAPIP OLAYIN PERDE ARKASINDAN PATRONUN SIRTINI SIVAZLAYAN AKP İKTİDARI KOYUNLARIN OYLARIYLA BAŞARILIMI EVE BAŞARILI DURMAK YOK YOLA DEVAM ÖYLEYSE. . .

32
8
yanıtYanıtla
AHA:

TEMA VAKFININ 90 SAYFALIK SU BASABİLİR MADEN ARAMAYA ELVERİŞSİZ ALAN RAPORUNU BAKANLIĞA GÖNDERMESİNE RAĞMEN HANGİ YÜZLE KİMLERİ SUÇLAMA PEŞİNDESİNİZ?

30
5
yanıtYanıtla
hikaye:

hikaye hikaye hikaye 15 sonra herşey unutulur ölen öldüğü ile kalır

22
3
yanıtYanıtla
Ümit B.:

Doğal bir afet demek = Fıtrat demektir. . .

15
3
yanıtYanıtla
fatma:

somadaki şirket yandaş olunca tayyip bu işin fıtratında var demişti. bu şirket muhalif galiba. bakan bile olsa sonuçta devlet memurudur maaşını milletten alıyor. kılık kıyafet kanunu nerde. ne bu iranlı gibi saç sakal sn bakanım ?

11
5
yanıtYanıtla
devrim:

ölüm nerde akp orda. patronları kollayın daha. kaşıkla verin kepçeyle alın

8
6
yanıtYanıtla
İZMİRLİ:

ASLINDA DEMEK İSTEDİĞİ ALLAH RAHMET EYLESİN DURMAK YOK YOLA DEVAM :)

6
5
yanıtYanıtla
merkez:

ak-troller artık yorum yapamaz oldunuz çekinmeyin yazın aklınızdan geçenleri sadece kırmızıya basmak yetmez hala nasıl savunursunuz bu sahtekarları aklım almıyor !!!

4
6
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

TANER YILDIZI NE ZAMAN GÖRDÜMSE YA ZAM VAR YA DA BİR YERDE KATLİAM VAR.

2
5
yanıtYanıtla
ÖMER:

herhalde bu şirketin sahipleri akpye yakın olmadığı için arkalarında durmadılar

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title