Haberler

Yıldız Dağı'nda Kış Sporları Çalışmaları

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Tokat'a ve Karadeniz bölgesine bağlanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Tokat'a ve Karadeniz bölgesine bağlanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, çalışmaları yerinde görmek üzere Yıldız- Tokat arasındaki bölgeye giden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve bazı yetkililer, yapılması planlanan yolda incelmelerde bulundu.

Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin bölgede yaklaşık 4,5 milyon kişiye hitap ettiğini belirterek bunların içinde en önemli paydaşın da Tokat olduğunu kaydetti.

Tokat ile Sivas'ın birçok konuda ortak bağlarının olduğunu hatırlatan Ayhan, "Tokat ile Sivas arasında hem ekonomik hem idari hem de kültürel bir bağ var. Bu gönül bağını da inşallah yollarla birleştireceğiz. Geçen yıl hizmete giren Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne Sivas sınırları içinde 100 milyon liralık yatırım yapıldı. Ama Yıldız'da ziyaretçi olmadığı sürece yapılan yatırımın hiçbir kıymetinin olmadığını her zaman söyledik. Tokat ile olan bağımızı daha çok güçlendirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ayhan, bağlantı yolu için geçtiğimiz yıldan beri çalışma yürüttüklerini belirterek, "Sivas-Yıldız Dağı arası 58 kilometre. Yapılacak yol ile de Tokat-Yıldız Dağı arası hemen hemen 58 kilometre olacak. Tokat ile yakınlaştığımız zaman Ordu'ya da yakınlaşacağız. Yıldız Dağı'ndaki yatırımın daha verimli ve etkin olması insanların kış turizminde sosyal hayatını canlandırması için önemli olacak. Bu yaz güzel bir ekip kurarak bu işi neticelendireceğiz. Bu bölge insanının uzaklara gitmeden Yıldız Dağı'ndan kış sporları adına istifade etmesi en büyük arzumuz." açıklamasında bulundu.

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe de iki şehirdeki doğal güzelliklerin ve yapılan yatırımların ortaklaşa kullanılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sivas İl Özel İdaresi, Yıldız Dağı'na kış sporları için çok önemli bir yatırım yaptı. Bu bir insani ihtiyaçsa Tokatlının da bu bölgeyi kullanma noktasında avantajlarını araştırıyoruz. Geçmişten beri her iki il arasında birbirini bağlayan yollarımız var. Ancak Yıldız Dağı'na ulaşımın daha rahat sağlanması için Sivas'taki genel sekreterimiz ve onun değerli ekibiyle yapılabilirliği en uygun yolun araştırmasını yapıp ilerleyen günlerde her iki şehri birbiriyle kucaklaştırmak istiyoruz. Henüz kesinleşmiş bir güzergahımız olmadığı için bir tarih vererek kamuoyunu beklenti içine sokmak doğru değil. Hep birlikte incelememizi yaptık. Arkadaşlara teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Salih Ayhan Karadeniz Sivas Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title