Haberler

Yıldırım: GSS Borçlarıyla İlgili Yeni Çalışma Yapılacak

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, GSS borçlarıyla ilgili yeni bir çalışma yapılacağı müjdesini verdi.

ELAZIĞ'DAKİ KAZADA ÖLENLERİ ANDI

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi başka bir yerden geçmeye çalışırken kaza yapan minibüsteki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor. İnsan hatasını ortadan kaldıracak makine henüz icat edilmedi. Önümüzde bayram var, kaymak gibi yollar yaptık, yolları yaptık hayatları birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Bu kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"AK PARTİ TÜRKİYE PARTİSİDİR"

Hükümetimizi kurulalı yarın bir ay olacak. Daha önceki hükümetlerdeki gibi ilk amacımız demokrasimizi geliştirmek. Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımız heyecanla Türkiye'yi daha büyütmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edecek. Geçen hafta düzenlediğimiz iftarda AK Parti hareketinin bir erdemliler hareketi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. AK Parti geçmişten aldığı tecrübeyi geleceğe taşıyan bir Türkiye partisidir.

"SAVUNMAYA 30 MİLYAR DOLAR AKTARDIK"

Değerli kardeşlerim savunma sanayine aktardığımız kaynak miktarı 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. İnsansız Hava Aracımızı yapabiliyoruz. Milli Piyade Tüfeğimizi yapıyoruz. Kısacası savunma sanayinde yerlilik oranını bugün yüzde 60'ın üzerine çıkardı. Gelişen Türkiye'nin geldiği nokta bu. Güçlü millet güçlü ordu ile ayakta durabilir. Dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku salıyoruz.

BAŞBAKAN'DAN GÜLDÜREN ANI

Cuma günü okullar tatil oldu. Yavrularımız karnelerini aldı, güzel bir tatili hak etti. Öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak için benim de mezun olduğum okula gittik. O günleri düşündüm. Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. Sınava iki gün kala dediler ki müdür senin müraacat kağıdını vermedi. Gittim odasına. Sert mizaçlı, asık yüzlü bir adamdı müdürümüz, bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. Gittim odasına. Dedi ki "Sen öğretmen mi olacaksın?" Müsadenizle evet dedim. Kağıdı aldı yırttı attı, "Beni görmüyor musun? Çık git" dedi. Yani bizim planımızı o zaman öğretmenimiz değiştirdi. Öğretmen hakikatten çok önemli. Bütün öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onları da unutmayalım dedik. Pazar günü ilk defa 81 ilden gelen öğretmenlerimizi bir araya getirdik ve beraber iftar yaptık.

DÜNYANIN EN FAZLA BÜYÜYEN 5. ÜLKESİ

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var. Türkiye 2016'nın ilk 4 ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardı. Türkiye büyüyor ama dünya ekonomileri küçülüyor. Bütün umut erici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimedir; Güven ve istikrar. Sağlam ve güçlü iradeyle 14 yılda Türkiye ekonomisin şaha kaldırdık.

GSS BORCUYLA İLGİLİ MÜJDE VERDİ

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis'e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?

"BELEDİYELERİN HESABI GÖRÜLECEK"

Yapacak birkaç iş kaldı. Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız yol, park, kanalizasyon yapmak için, bu kaynakları çeşitli yollarla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler! En kısa sürede verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclis'e gelecek. Yağma yok. Siz dağa lojistik destek yapacaksınız. Ondan sonra da demokrasi diyeceksiniz, yurt dışında Türkiye'yi şikayet edeceksiniz.

"BÖLGEDE İKİNCİ ADIMI ATIYORUZ"

Gelin diyin ki, 'Biz hata ettik, pişman olduk, siz doğrusunu yaptınız' diyin milletimize dönün. Marifet doğunun, güneydoğunun hizmetlerini engellemek değildir; vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, çukur, hendek kazmak değildir. Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme. Bütün yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Alt, üstyapısıyla en güzel mimariyle. Gençlerimizi hayata bağlayacak, dağdan daha güzel bir gelecek olduğunu yaşatacak tedbirleri hayata geçiriyoruz. Doğuya, güneydoğuya cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Fabrikalar olacak, özel sektör işletecek, ürünleri de belirli süreyle biz alacağız. Oradaki gençlere iş, aş imkanı göstereceğiz. Terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkımızı kurtarmış olacağız.

HDP'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Tanışık köyüne giremedin, Sur'a giremedin. Niye? Vatandaş aldatıldığını gördü. Bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın geleceğini, hayallerini yıkmaya, istismar etmenize asla müsaade etmeyeceğiz. 79 milyon vatan evladıyla, bayrağımızla, geçmişte de var olduk, bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz.

ASKERE YASAL ZIRH YASASI

Gündemde, Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki koordinasyonunu sağlamak için, düzenlemeler bu hafta Meclis'te görüşülecek. Diğer reform niteliğinde kanunlar Meclis'te olacak. "

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (50)

m.a.:

En çokta buna bozuluyorum ya GSS borcunu sistem olarak çıkaran sizsiniz şimdi yine biz kaldırıyoruz diye bunada müjde kaldırıyoruz diyosunuz anlamakta zorlanıyorum. Çalışan emeklilerden kesinti yapılacak diye kanun çıkaran sizsiniz sonra büyük müjde emeklilerden alınan kesinti kaldırıyor diyen yine siz akıl oyunu mu bunlar?

96
0
yanıtYanıtla
ÜMMETİN LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

AK PARTİYE OY ATMAK ALLAH KATINDA SEVAP KAZANMAKTIR. AK PARTİYE OY ATARSAN CENNETİ GARANTİLERSİNİZ. AK PARTİ ALLAHIN UYGUN GÖRDÜĞÜ PARTİDİR. AK PARTİ İLE ÜMMET LİDERİNE KAVUŞTU. AK PARTİYE OY ATMAYAN LAİK ATAİST CHPLİLERİN KATLİ VACİPTİR. VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELİM BÜYÜK USTA!

1
24
yanıtYanıtla
FERİT:

BU ÜLKENİN HUZURUNU BOZAN AKP LİDERİDİR

22
1
yanıtYanıtla
Gereksiz:

İnsanın aklı almıyor. . Durup duruken bizi borçlu yapan Akp hükümeti şimdi borçlarla ilgili çalışma yapıyoruz destan yazıyrouz diye övünüyor. . Yav zaten bana bu borcu sen yükledin nerden para kazanacağını şaşırdın iyice . . . . Mantık şu eşeği sakla sahibini üz, nbir vakit sonra eşeği getir buldum diye sevindir. . . Hadi aktroller başlayın sizde şakşakcılığa

16
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

biz vatandaşımız mutluysa varız diyorsun vatandaşın mutlu olup olmadığını anket yapın bakalın kim mutlu ortaya çıkar ben mutlu vatandaş göremiyorum

14
1
yanıtYanıtla
Aynı gemideyiz:

SSK müdürü SSKyı batırdı diye diye kanun çıkarttılar, düzenleme yaptılar , GSS çıkarttılar MAĞDURİYET OLUŞMUŞ şimdi şaşalı bir şekilde düzenleme yapılacak AÇIKLAMASI. . . ÇAYIN KUŞUNU ÇAYIN TAŞIYLA VURMAK. . Milli İrade yermi? aksırıncaya tıksırıncaya kadar yer. . .

13
1
yanıtYanıtla
DÜRÜST VATANDAŞ:

İNAN MAYIN YALANCI SAHTEKARLARA

13
1
yanıtYanıtla
izzettin çallı:

Devletin malını parasını babalarının malı gibi harcayanlar lüks içinde yaşayıp torunlarına varasıya kadar küplerini dolduranlar kendi ğrencisine 400 tl geri ödemeli burs verirken suriyelilere karşılıksız 1200 tl verenler milletin parasını milletin izni olmadan yabancı ülkelere sırf egolarını tatmin etmek için dağıtanlar zehir zıkkım olsun o paralar burnunuzdan fitil fitil gelsin çoluk çocuğunuzdan çıksın.

11
1
yanıtYanıtla
Emekçi:

Zaten de ödeme yapma güçü yok milletin ister silin ister silmeyin. Emekli zaten perişan kimin umrunda hani HANİ PROMOSYON HANİ İNTİBAK YOOOOK. BUDA GEÇER BİRGÜN OLUR GEÇEÇEKDE .

11
0
yanıtYanıtla
eee:

kukla saraya hizmet etme millet et

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title