Haberler

Yıldırım'da "Çanakkale Platformu" Oluşturuldu

Yıldırım Belediyesi tarafından Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Çanakkale Muharebeleri'nin canlandırıldığı platform kuruldu.

Yıldırım Belediyesi tarafından Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Çanakkale Muharebeleri'nin canlandırıldığı platform kuruldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Çanakkale Destanı"nın birebir canlandırıldığı platformu ziyaret eden öğrenciler, daha sonra da Çanakkale Muharebeleri'nin anlatıldığı tiyatro oyununu izledi.

Platformu, 20 Mart'a kadar 10 bini aşkın öğrencinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Öğrencilerle platformu gezen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çanakkale'de dünyanın seyrini değiştiren bir destan yazarak, imanın topa tüfeğe galip geleceğini tüm dünyaya gösterdik. 'Yok oldu' denilen bir millet, gösterdiği birlik ve beraberlikle dünyanın tüm ordularına geçit izni vermeyerek, bir milletin küllerinden doğuşunu tüm dünyaya ilan etti. Yüz binlerce kahramanın gözünü kırpmadan şehadete koşarak yazdığı kahramanlık destanı, dünyanın tüm mazlum milletleri için ilham kaynağı oldu" ifadelerini kullandı.

Edebali, dünya tarihinin dönüm noktalarından olan, aynı zamanda dünya mazlumlarının zulme karşı umudu olan "Çanakkale Destanı"nın gençlere ve çocuklara iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Platformun 35 kişilik ekip tarafından 2,5 ton kum, 30 balya saman, ses ve görüntü uygulamalarıyla oluşturulduğunu ve muharebelerin birebir canlandırıldığını aktaran Edebali, şunları kaydetti:

"Çalışmamız kapsamında ilçemizde öğrenim gören 10 binin üzerinde öğrencimiz, platformu ziyaret edecek. Muharebelerin yaşandığı siperlerden geçecek, yaralıların tedavi edildiği çadırları ziyaret edecek, Mehmetçiklerin cephedeki yaşantılarına tanıklık edecekler. Yine sergilenecek tiyatro oyunu ile gördüklerini, duyduklarını perçinleyecekler. Özellikle gelecek nesillerin, bu vatanın nasıl kurulduğunu nasıl yaşatıldığı görmelerini ve 'Çanakkale ruhu'nu özümsemelerine katkı sağlayacak. Tüm Yıldırımlıları ve Bursalıları, 20 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak Çanakkale platformunu görmeye bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Barış Manço Çanakkale Politika Güncel Haberler

title