Haberler

Yılda 500 Milyon Dolarlık İlaç Çöpe Gidiyor

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, yılda 22 milyar dolarlık ilaç kullanılan Türkiye’de 500 milyonluk ilacın çöpe gittiğini söyledi.

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, yılda 22 milyar dolarlık ilaç kullanılan Türkiye'de 500 milyonluk ilacın çöpe gittiğini söyledi.

Yalova'da "akılcı ilaç kullanma projesi" vatandaşlara tiyatro oyunu ile anlatıldı. Yalova Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) desteği ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda ilaç israfına dikkat çekildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan Dr. Ali Alkan, Ecz. Mesil Aksoy, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. İbrahim Dedecan ve Yalova Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı programın oturum başkanlığını Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mesut Başak yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, Türkiye'nin kişi başına ilaç tüketiminde ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekerek, "Yapılan araştırmalar yıllık 22 milyar dolarlık ilaç kullanılan ülkemizde 500 milyon dolarlık ilacın çöpe atıldığını göstermektedir. Bu veriler bile ülkemizde büyük bir ilaç israfının olduğunu göstermektedir. Akılcı olmayan ilaç kullanımı ilacın tesirini azaltırken, antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına sebep olmaktadır" dedi.

Akılcı İlaç Kullanımı Birim Sorumlusu Ecz. Mesil Aksoy, antibiyotik izleme ve değerlendirme çalışmalarını anlatırken, Avrupa'da en çok antibiyotik kullanan ülke olduğumuzu, Türkiye'de Hollanda'dan üç kat daha fazla antibiyotik tükekildiğini söyledi.

"HAPI YUTTUK"

4 saat süren panelin ardından akılcı ilaç kullanımının işlendiği, profesyonel ekip tarafından yazılarak sergilenen komedi türünde " Hapı Yuttuk"  adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Programa AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan ve İstanbul, Kocaeli, Bursa, Düzce, Bolu, Sakarya, Balıkesir illerinden idareciler katıldı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

il sağlık müdürlüğü marmara türkiye yalova Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title