Haberler

YGS Maratonu Sona Erdi

Güncelleme:

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sona erdi. YGS sorularının yüzde 20'si ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak.

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), sona erdi. YGS sorularının yüzde 20'si ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak. Soruların yüzde 80'ine ise YGS sonuçları açıklandıktan sonra 10 gün süreyle internet üzerinden erişilebilecek.

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 171 sınav merkezinde 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan sınav, 160 dakika sürdü. YGS için 2 milyon 46 bin 583 aday başvurmuştu.

TOPLAM 160 SORU SORULDU

YGS'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK

2015-YGS'de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen yüzde 20'si (32 soru) sınavın tamamlanmasından hemen sonra tüm adayların ve ilgililerin erişimine ÖSYM'nin internet sitesinden açılacak.

TC. KİMLİK NUMARASI VE KİŞİSEL ŞİFREYLE CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Soruların geri kalan yüzde 80'i de sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra, 10 gün süreyle, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden adayların T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleriyle adayların cevap kağıdı görüntüsü, cevap anahtarıyla birlikte adayların kişisel bilgi edinme amaçlı erişimine açılacak.

Bu sorulara ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlatılacak.

SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https: //sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

LYS BAŞVURULARI 8-21 NİSAN'DA

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da alınacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

XXXLLL:

yaktılar yine gençlerin umudunu kazık sorularla

12
3
yanıtYanıtla
EBUBEKİR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Allah bu devletin yöneticilerinin belanı versin ne diyim

9
5
yanıtYanıtla
Sefa E:

Bi üniversite öğrencisi olarak söylüyorum :) sorular cok yorucu ve uzundu hiç beklediğim gibi olmadı bu sınav, çok sıkıldım sorulardan :)

3
0
yanıtYanıtla
Zor adam Mobil-IOS:

Çok zordu

2
0
yanıtYanıtla
Türk oğlu TürkMobil-ANDROID:

uzun matematik sorusumu olur?!..zaman yetersiz kaldı!..öğrencileri çok üzdüler.

0
0
yanıtYanıtla
DhmobilWeb@haberler.com:

19 tane mat turkce 30 fen 25 sosyap 15 cikcak :

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title