Haberler

Yetkin: MÜSİAD Toplantısı Yanlış Algıyı Yıktı

Güncelleme:

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin 88. GİK Toplantısı'nın bölgede yaşanan olaylardan dolayı oluşan yanlış algıyı yıktığını söyledi.

31 Ekim-02 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenen ve 700 kişinin katılımlarıyla gerçekleşen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 88. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı ile ilgili MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin değerlendirmede bulundu.


Başkan Yetkin değerlendirmesinde, "31 Ekim-02 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenen ve 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen MÜSİAD 88.Genel İdare Kurulu Toplantısı'na MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak ev sahipliği yaptık. Yaklaşık 700 kişiyi ağırladığımız program boyunca misafirlerimiz dışında bizleri yalnız bırakmayan ve her konuda desteklerini esirgemeyen başta Şanlıurfa Valimiz Sayın İzzettin Küçük olmak üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Başkan Yetkin, son günlerde sınır bölgemizde yaşanan olayların, özellikle bazı medya organları aracılığıyla kamuoyuna yanlış aksettirilmesinin sonucu olarak kent turizminin bundan olumsuz etkilendiğini, MÜSİAD 88.GİK Programı dolayısıyla bu algıyı yıkma adına katılımcı misafirlerin, Şanlıurfa'nın bu olaylarla ilgisinin olmadığını ispat edercesine, Urfa'daki huzur ortamına şahit olduklarını gözlemlediklerini belirtti.

TURİZM SEKTÖRÜ

Tarım ve turizm kenti olan Şanlıurfa'da özellikle turizm sektörüne vurmuş olduğu darbenin ekonomik anlamda bölgeye yansımasının ağır olduğunu söyleyen Başkan Yetkin, bu yanlış algının kendi programlarına da aksettiğini, beklenen katılımcı sayısının bin ila bin 200 arasında olduğunu sonuç itibariyle 700 kişiyle programı tamamladıklarını da sözlerine ekledi.

Suriye'den gelen sığınmacılara Şanlıurfalıların nasıl bir misafirperverlik gösterdiğini gelenlere anlatma imkanı bulduklarını söyleyen Başkan Yetkin, ümmet bilinci, mağdur ve mazluma destek olma sorumluluğu ile MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin koordinasyonunda Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından organize edilen yardım kampanyasına destek olma adına MÜSİAD'ın çalışma başlattığını da söyledi.

6. BÖLGE TEŞVİKLERİ

MÜSİAD 88.GİK Toplantısı ve dahilinde yapılan programlarla 13 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Peygamberler Şehri Şanlıurfa'yı tanıtma amaçlı gerek katılımcı hanım misafirlere Halfeti ve Şanlıurfa'nın tarihi çarşılarını, gerekse programın son gününde yapılan Harran, Eyyüp Peygamber ve Göbeklitepe turları yanında Şanlıurfa'nın eşsiz lezzetlerini sunduklarını belirten Başkan Yetkin, katılımcı misafirlerin oldukça memnun ve kafalardaki yanlış Şanlıurfa algısını silmiş biçimde uğurladıklarını söyledi. Üniversitelere tez konusu olabilecek Türk-Kürt-Arap kardeşliğinin yaşandığını anlattıklarını belirten Başkan Yetkin, MÜSİAD'lı işadamlarının Şanlıurfa'nın tarım ve turizm alanlarındaki eşsiz zenginliği yanında hükümetin öngördüğü ve Urfa'ya göre en avantajlı teşvik bölgesi olan 6. bölgede yer alması ve 6. bölgede de en avantajlı ilin Şanlıurfa olduğunu anlattıklarını, yatırım noktasında yatırımcı iş adamlarını da bu avantajlardan yararlanmaya ve dolayısıyla Şanlıurfa'ya yatırıma davet ettiklerini de belirtti.

YETKİN, HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

MÜSİAD'ın yüksek ahlak ve yüksek teknoloji ile yola çıktığı 1990 yılından bu yana, geçen zaman diliminde yapmış olduğu faaliyetler ışığında ulaştığı başarının ortada olduğunu, 24.'üncü yılını da her anlamda başarı ile geçiren MÜSİAD'a da daha nice başarılı yıllar temenni ettiklerini, başta genel başkan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Yetkin, "88.Genel İdare Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını bir kez daha Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, bu organizasyonda katkılarını esirgemeyen kıymetli tüm sponsorlarımıza, MÜSİAD 88.Genel İdare Kurulu Toplantısı kapsamında gerek gala gecemizde gerekse toplantı ve çalıştaylara iştirak eden Genel Başkanımız Sayın Nail Olpak ve beraberindeki genel başkan yardımcılarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Halil Etyemez, MÜSİAD Şube Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Üyeleri, kurum amirleri, STK başkan ve temsilcileri, yerel basınımızın güzide temsilcilerine bir kez daha şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Genel İdare Kurulu Celalettin Güvenç Karaköprü Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title