Haberler

"Yetimlerle İftar" programı - Bakan Eker -

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında bilmemiz gereken, hem yakınlarımıza hem bütün insanlara daha bir rahmetle, hoşgörüyle ve şefkatle yaklaşmamız gerektiğidir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında bilmemiz gereken, hem yakınlarımıza hem bütün insanlara daha bir rahmetle, hoşgörüyle ve şefkatle yaklaşmamız gerektiğidir" dedi.

Eker, Malatya'daki bir düğün salonunda düzenlenen "Yetimlerle İftar" programında yaptığı konuşmada, bolluk, rahmet, mağfiret ve bereket ayının ortasında olunduğunu belirterek, "Bugün bütün Türkiye'de, 81 vilayette Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu güzel, bereketli, kutlu iftar sofrasını kardeşlerimizle paylaşıyoruz" diye konuştu.

"İnsanları mevkisiyle, parasıyla, makamıyla, cinsiyetiyle, mensup olduğu etnik kimlikle değil, Cenabı Allah'ın yarattığı bir kul, bir insan olmaları hasebiyle saygıdeğer addediyoruz" diyen Eker, "Soframızı onlarla paylaşmak, onların sofralarına konuk olmak, onları kendi soframızda ağırlamak bizim için onurların en güzeli, en büyüğüdür. Bu akşam, Malatyalı siz kıymetli kardeşlerimizle, siz güzel insanlarla birlikte olmak benim için de şahsen çok onur verici, çok memnuniyet verici" ifadesini kullandı.

- "Gazze'de, Filistin'de kardeşlerimiz, saldırıya uğruyor"

Ramazan ayında Müslümanların başta ailesi, yakınları, çevresindeki insanlar ve hemşehrileri ile tüm Müminleri hatırlamak durumunda olduğunu belirten Eker, şunları söyledi:

"Kardeşlerimizin bir kısmı maalesef bombalar altında, zalimlerin zulmü altında inim inim inlemekte. Gazze'de, Filistin'de kardeşlerimiz var, Müminler var. Onlar, açık saldırıya uğruyor. Diğer bölgelerde de maalesef insanlar, Müslüman olmalarına rağmen birbirlerine merhametle, hoşgörüyle yaklaşacakları yerde bu kutlu günlerde birbirlerine saldırmakta, birbirlerine zarar vermektedir. Halbuki bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında bilmemiz gereken, hem yakınlarımıza hem bütün insanlara daha bir rahmetle, hoşgörüyle ve şefkatle yaklaşmamız gerektiğidir. Bugünlerin verdiği bilinçle bundan sonraki hayatımızı tanzim etmeyi Cenabı Allah hepimize nasip etsin."

Bakan Eker, ev sahiplikleri için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür ederek, "AK Partili belediyelerin görevi, beldelerimizde, şehrimizde, kentimizde, mahallemizde yaşayan bütün kardeşlerimizi kucaklamak, onlarla her fırsatta bir arada olmak, sızısı, yarası olanların yarasına merhem olmak, dertlerine derman olmak, problemlerine çözüm üretmek. Biz Sayın Başbakanımızdan böyle bir terbiye, talimat aldık" diye konuştu.

Eker, ramazan ayının İslam alemine barış ve huzur getirmesini diledi.

İftar programına, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Mahmut Mücahit Fındıklı ile AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

- Mehdi Eker konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title