Haberler

Yeşim Tekstil de Online Takipte

Güncelleme:

Bursa´nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, derelerin temiz akması için sanayi tesisleri üzerinde denetim çalışmalarına ağırlık verdi.

Bursa´nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, derelerin temiz akması için sanayi tesisleri üzerinde denetim çalışmalarına ağırlık verdi. Bu konuda işletme sahiplerinin inisiyatifiyle yetinmeyen ve her tesise ´doğaya bırakılan atık suların kontrolü için´ online izleme istasyonları kuran Büyükşehir Belediyesi, 9. istasyonu Gürsu´da bulunan Yeşim Tekstil´de hizmete aldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin de başkanlığını yürüten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin geçtiğimiz yıl başlattığı 'çevreye duyarlı firmaların ödüllendirilmesi' uygulaması ülke geneline yayılırken, yine Bursa'da başlatılan 'atık suların online izlenmesi' uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Bu güne kadar 8 firmada kurulan online izleme istasyonlarının 9'uncusu Yeşil Tekstil'e kurulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşim Tekstil CEO´su Şenol Şankaya ile birlikte istasyonda incelemelerde bulundu. Kent içindeki derelerin temiz akması, sanayi kuruluşlarını derelere bıraktıkları atıklar konusunda disipline etmek, işletmelere arıtma tesisi kurdurmak ve kurulan tesislerin düzenli, prosedürlere uygun olarak işletilmesini sağlamak için yeni ve modern sistemler kullandıklarını belirten Başkan Altepe, bu konuda teknolojiden tam olarak yararlandıklarını ifade etti. Bursa´daki her fabrikaya tek tek online izleme istasyonları kurduklarını, bu doğrultuda 9. tesisi Yeşim Tekstil´de hizmete aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Yeşim Tekstil, dünyanın önde gelen markalarına üretimler yapan, Bursa´nın en köklü firmalarından biri. Fabrikanın zaten arıtma tesisi mevcut. Bizler sistemin işletilip işletilmediğini denetlemek ve diğer firmalara örnek göstermek açısından böyle bir sistemi buraya da kurduk" dedi.

Yeşim Tekstil´e kurulan online takip sisteminin suyun parametrelerini ölçtüğünü ve anlık olarak BUSKİ ile Çevre Bakanlığı´na ilettiğini, böylelikle firmaların dereleri kirletmesinin önüne geçildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Parametreler suyun içerisindeki çözülmüş oksijeni, suyun iletkenliğini, suyun PH değerini, suyun sıcaklığını ve suyun debisini anlık olarak BUSKİ ile Çevre Bakanlığı´na iletiyor. Bu şekilde uzaktan tüm sanayiyi kontrol altında tutmuş, çevrenin kirletilmesinin önüne geçmiş oluyoruz. Hassasiyetinden dolayı Yeşim Tekstil CEO´su Şenol Şankaya´ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeşim Tekstil CEO´su Şenol Şankaya ise, onlarca yıldır dünyanın birçok ünlü markasına üretimler yaptıklarını hatırlatarak gerçekleştirdikleri üretimlerde en büyük sorumluluğun çevre hassasiyeti olduğunu söyledi. Taşıdıkları sorumluluğun gereği olarak 12 yıl önce fabrikaya arıtma tesisi kurduklarını ifade eden Şankaya, "Bugün Büyükşehir Belediyemiz tarafından fabrikamıza kurulan uzaktan izleme istasyonu, fabrikamız üzerindeki spekülasyonları sona erdirecek, diğer firmalara da örnek olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeşim Tekstil Recep Altepe Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title