Haberler

Türkiye'nin En Uzun Nehri Kurumak Üzere

Güncelleme:

Amasya'da kuraklık ve artan sıcaklıkların etkisiyle su seviyesi son yılların en düşük seviyesine inen Yeşilırmak nehrinde balıklar su yüzüne çıktı.

Türkiye'nin en uzun nehirlerinden Yeşilırmak'ın Amasya bölümü yağışların azlığından dolayı etkili olan kuraklık ve artan sıcak havaların etkisiyle su seviyesi düştü. Yeşilırmak'ta yayın balıkları su yüzüne çıkması vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Zaman zaman Yeşilırmak'ın bazı bölgelerinde adacıklar oluştuğunu gören vatandaşlar su yüzüne çıkan yayın balıklarını hükümet köprüsü üzerinden izlemeye başladı.

NEHRİN İÇEĞİNDE ADACIKLAR OLUŞTU

Azalan su seviyesinden dolayı yer yer adacıkların oluştuğu ırmakta yapılan ölçümlerde su seviyesi ortalama 6 metreküpsaniye olarak tespit edildiğini belirten Amasya Devlet Su İşleri 73'ncü Şube Müdürü Erhan Bolatçı, bu oranın son yılların en düşük seviyesi olduğunu belirtti. Daha önceden su seviyesinin 20 metreküpsaniye olduğunu belirten Bolatçı, eğer bu şekilde devam ederse çok yakında Yeşilırmak içerisinde hiçbir canlının kalmayacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (5)

Kemerorka8@mynet.com:

Uğursuz AKP ve Tayyib'in suçu. Allah ceza veriyor bu millete anlayana.

50
39
yanıtYanıtla
kemer'e cevapisik-riza@hotmail.com:

ugursuz akp ve tayyip diyen ileri zekali arkadasa senin gibiler ugur yada ugursuzluk gibi hurafelerle bu ülkenin icine ettiniz basiniza tas düsse tayyipten bilecek kadar zeka üstünüsünüz Allah islah etsin diyorum baskada bir sey bulamiyorum diyecek

14
36
yanıtYanıtla
KadirGazi@aol.de:

Bu gisle kökü kuruyacak. Adamlar halen daha ormanlari insaata acmayi düsünüyor.

38
8
yanıtYanıtla
paytak recosalsa0707h@hotmail.com:

Tayyip bin yaptigi zulum yuzunden ALLAHU TEALA memlekete yagmur vermiyor

24
17
yanıtYanıtla
can bedircanbedir@hotmail.com:

ALLAH daha beterini verir INSALLAH..verirde akillanirsiniz,,,ormanlari yok edin her agaci kesin birde utanmadan yenisini dikiyoruz deyin.Bir agacin büyüyüp fotosentez üretme asamasina gelmesi 30 senedir 30 seneyi yok ettikten sonra yenisini dikseniz ne yazar..Beter olun devam edin kesmeye yoketmeye vede yok edenlere destek olmaya

32
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title