Haberler

Yeşilay Haftası

Yozgat Yeşilay Şubesi, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Yozgat Yeşilay Şubesi, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Sigara, alkol, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelere karşı dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüş, Yimpaş AVM önünden başlayıp, Lise Caddesi'nde devam edip Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Yürüyüşe, Halk Sağlığı personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı İbrahim Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle bir haftalık kutlamaları olduğunu belirtti.

Bu kutlamalarında 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' dedikleri yürüyüşü yaptıklarını dile getiren Coşkun, şunları söyledi:

"Bunu da yaparken sağolsun Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa yaptık. Bu yürüyüşteki amacımız sağlıklı yaşama dikkat çekmektir. Yani bağımlılıktan uzak, sigaradan, alkolden, uyuşturucudan uzak sağlıklı yaşamla ilgili yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüze katılan kurum müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Ali Karaaslan da Sağlık Bakanlığı olarak öncelikli amaçlarının insanların sağlığını korumak, sağlıklı yaşamalarını ve sağlıklı yaşlanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Bunun için de insanları sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda teşvik ettiklerini aktaran Karaarslan, "Çünkü birçok hastalığın temelinde sağlıksız beslenmenin ve hareketsiz yaşamın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Şubemizle insanlarımızı hareketli yaşama teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan özellikle toplumumuzda gittikçe başlama yaşı düşen sigara alışkanlığı konusunda, alkol konusunda, bağımlılık yapıcı maddeler konusunda insanlarımızı bilinçlendirmek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için insanlarımızı sağlıklı yaşama teşvik amacıyla yürüyüşlere davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilay Haftası İbrahim Coşkun Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title