Haberler

Yeşilay'dan Uyuşturucuyla Mücadelede Yasa Talebi

Güncelleme:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, son dönemde kullanımı artan bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda yasa çıkarılmasını talep etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, son dönemde kullanımı artan bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda yasa çıkarılmasını talep etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman yaptığı yazılı açıklamada, isteklerinin arz ve talep azaltımının topyekun değerlendirildiği, madde bağımlılığının her yönden ele alındığı bütüncül bir "Uyuşturucuyla Mücadele Yasası"nın çıkarılması olduğunu belirtti.

Karaman, gençler arasında kullanımı hızla artan bonzainin ölümlere neden olduğuna dikkati çekerek, bonzainin kalp ve böbrek yetmezliğine sebebiyet verdiğini aktardı.

Sentetik uyuşturucuların kullanımına değinen Karaman, "Korkumuz şu; bonzai son derece hızlı yayılma gösteriyor ve kullanım yaşı ortalaması düştü. 10 yaşındaki bir çocuk dahi bonzai kullanmaya başladı. Sentetik olduğu için merdiven altında rahatlıkla yapılıyor. 1-2 liraya alınabiliyor, internette rahatlıkla satılıyor" ifadelerini kullandı.

Karaman, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıkları, güvenlik güçleri ve Yeşilay'ın uzun yıllardır uyuşturucuya karşı sürdürdüğü mücadeleye işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde hem mevzuat açısından hem de yetkiler açısından büyük bir karışıklık ve dağınıklık var. Kurumlar uyuşturucu mücadelesinde birbirleriyle koordine olmalı. Yeşilay olarak iki temel önlem önerimiz var. Birinci önerimiz; acil olarak önleyici hizmet standartlarının geliştirilmesi, yoksa çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yaptığı bir dizi iyi niyetli çalışma bilimsellikten uzak olması nedeniyle bir fayda sağlamıyor ya da beklenilen etkiyi gösteremiyor. İkincisi ise arz ve talep azaltımının topyekun değerlendirildiği, madde bağımlılığının her yönden ele alındığı bütüncül bir 'Uyuşturucuyla Mücadele Yasası'nın çıkarılması." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Karaman Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title