Haberler

Yeşilay'dan Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği

Güncelleme:

Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ile çalışmalarını ülke çapında topyekun bağımlılıkla mücadele seferberliğine dönüştürdü.

Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile çalışmalarını ülke çapında topyekun bağımlılıkla mücadele seferberliğine dönüştürdü.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nden yapılan açıklamaya göre, 81 ilden 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) de 11 formatör, sağlıklı yaşam, uyuşturucu madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı alanında eğitime tabi tutuluyor.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, TBM kapsamında 20 milyon öğrenciye ulaşacak formatörlerin eğitimine başlandığını belirterek, eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevli, rehber ve branş öğretmenlerine öncelik tanındığını kaydetti.

Öğretmenlerin çoğunun gönüllü olduğunu belirten Karaman, şu bilgileri verdi:

"Ülke çapında bağımlılıkların önlenmesi için büyük bir adım attık. Bağımlılıklar dokunmadan her çocuğa bizim dokunmamız gerektiği fikriyle hareket ediyoruz. Bu programda öğretmenlere bağımlı olma riski taşıyan genci tanıma, karşı stratejiler geliştirme ve gençliği tehlikeli süreçlere girmeden kendini koruyabilme yeteneği kazandırmayı hedefliyoruz. Kamuoyunda bağımlılıklara karşı bilhassa okullarda kaliteli bir eğitimin verilmediği algısı mevcut ki doğru bu zaten. Yeşilay olarak bizler bu algıyı TBM projemizle yıkacak ve her öğrenciye bağımlılıklar dokunmadan bizler dokunacağız."

Gerek dünyada gerekse ülkedeki çocuk ve gençlerin bağımlılık konusunda ciddi tehdit altında olduğuna dikkati çeken Karaman, genç nüfusu korumak gibi hayati bir yükümlülüğün olduğunu vurguladı.

Karaman, gençlerin özgürlük, mutluluk vaatleriyle kandırılmalarına, bağımlılığa bulaştırılmalarına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Onlara hayatın kendileri, kendilerinin milletimiz ve memleketimiz için ne kadar kıymetli olduklarını anlatmak hepimizin görevi. Ölmeden hayatın, hastalanmadan ve bağımlı hale gelmeden sağlığın, kaybetmeden gençliğimizin ve insanımızın kıymetini bilelim" değerlendirmesini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Karaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title