Haberler

Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kınık

Toplantının yapıldığı salondan dinleyici detayları- Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık'ın açıklaması - Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kınık: "Yeryüzü Doktorları, bu dönemde özellikle yıkılan bazı sağlık tesislerinin onarımını yaptıktan sonra ayağa kalkma, yani sabit sürecine yöneldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Toplantının yapıldığı salondan dinleyici detayları- Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık'ın açıklaması - Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kınık: "Yeryüzü Doktorları, bu dönemde özellikle yıkılan bazı sağlık tesislerinin onarımını yaptıktan sonra ayağa kalkma, yani sabit sürecine yöneldi. Buna ilişkin projeler üzerinde çalışmaktayız" Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık, Nepal'de meydana gelen deprem sonrasında özellikle yıkılan sağlık tesislerinin onarımına ilişkin projeler yürüttüklerini söyledi.Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 2000 yılında uluslararası yardım amaçlı kurulduğunu dile getirdi.Sağlık alanındaki faaliyetlerini 40 ülkede aralıksız sürdürdüklerini belirten Kerem Kınık, Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremi hatırlattı.Bu yer sarsıntısının büyük bir yıkıma yol açtığını anımsatan Kınık, şöyle devam etti: "8 bin civarında can kaybının yaşandığı, 190 bin evin yıkıldığı ve milyona yakın kişinin evsiz kaldığı Nepal için Yeryüzü Doktorları ilk günden itibaren harekete geçti ve tıbbi arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdi. Depremin ardından çalışmaları 3 dönemlik periyotlarda hazırladık. İlk dönemde, arama kurtarma faaliyetlerini tamamladık. Daha sonra erken toparlanma dönemine geçtik. Yeryüzü Doktorları, bu dönemde özellikle yıkılan bazı sağlık tesislerinin onarımını yaptıktan sonra ayağa kalkma, yani sabit sürecine yöneldi. Buna ilişkin projeler üzerinde çalışmaktayız." - Gazze'deki faaliyetlerKınık, geçen yıl, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından bölgede büyük bir rehabilitasyon programı başlattıklarını anlattı.Gazze'de 3 fizik tedavi merkezinin faaliyete geçirildiğini dile getiren Kerem Kınık, 5 bin 400 dolayında engelli ve yaralıya evde bakım hizmeti sunduklarını belirtti.Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi'ni de gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Kınık, "Kongre ile farklı bölgelerden gelen 700 akademisyen, bilimsel bir etkinlikte buluştu. Hem barışın hem de normalleşme sürecinin sağlanması için yapılan bir faaliyetti. Bu anlamda da Genç Yeryüzü Doktorları, yaptıkları faaliyetlerle bizlere destek oluyorlar. Onlarla birlikte yeryüzüne iyiliği taşımaya, muhtaç coğrafyalara ulaşmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.Kerem Kınık, 5 bine yaklaşan gönüllü ve 4 bini aşan Genç Yeryüzü Doktorları üyesiyle, psiko-sosyal destekle, mahrum coğrafyalara ulaşmaya gayret ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gazze Nepal Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title