Haberler

Yeryüzü Doktorları 8.genel Kurulu'nu Gerçekleştirdi

Yeryüzü Doktorları Derneği “Yeryüzünde iyilik, sağlık olsun” sloganıyla gerçekleştirdiği 8. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini seçti.

Yeryüzü Doktorları Derneği "Yeryüzünde iyilik, sağlık olsun" sloganıyla gerçekleştirdiği 8. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetimini seçti. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçilen Dr. Kerem Kınık genel kurulda yaptığı konuşmada; "İyilik ve sağlığın yeryüzünün mahrum köşeleriyle buluşturulması için koyulduğumuz bu yol, belki de hayatımızdaki en anlamlı serüvenlerimizdendir" dedi.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nin 8. Olağan Genel Kurulu, SESRIC Genel Koordinatörü Musa Kulaklıkaya, Kızılay Genel Müdürü Dr.Mehmet Güllüoğlu, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr M. İhsan Karaman, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, TİKA Başkanı Dr.Serdar Çam, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Mimar ve Mühendisler Grubu gibi pek çok STK'nın başkan ve temsilcileri ile çok sayıda yeryüzü gönüllüsünün katılımıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. "Yeryüzü'nde İyilik Sağlık Olsun" sloganıyla toplanan kurulda konuşan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr Kerem Kınık, "Yeryüzü Doktorları acının yaşandığı "orada" ve sancıya gebe "her yerde" olmak şiarı ile bugün artık 40 ülkede sağlık ve iyilik için çalışıyor. Gün geçtikçe genişleyen faaliyet coğrafyamızda insani yardımlarımız da çeşitlenerek yitip gitmekte olan hayatlara, çökmüş coğrafyalara, tıpkı bizler gibi bir ana babadan doğmuş yaratılışta eşlerimiz olan mazlum insanlara umut oluyor" diye konuştu.

Somalili Meymune Abdi Gelle ve Falis İbrahim'in hikayesini paylaşan Kınık, Somali'de yürüttükleri Tıpta Uzmanlık Programı sayesinde Somali'nin ilk kadın cerrahı olan Meymune'nin ve doğum vakalarında ölen anne ve bebekleri kurtarmak için ebe olmaya karar veren Falis'in sevincine ortak olduklarını söyledi.

YERYÜZÜ DOKTORLARI 2 YILDA 40 ÜLKEDE ON BİNLERCE İNSANA UMUT OLDU

2 yılda 40 ülkede havada, denizde ve karada 250.000 km. yol kat edip 90 bin muayene ile 5.000 ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Kınık, 41 sağlık operasyonunda 270 kişilik bir ekiple yer aldıklarını belirtti. Kınık konuşmasında, 2013 TİKA Kalkınma Yardımları raporunda 2013'de 16.5 Milyon Dolar, 2014'de yaklaşık 20 Milyon Dolarlık dış insani ve tıbbi yardım ile Türkiye'nin Sağlık İhtisas Kuruluşları arasında 1'inci ve İnsani Yardım Kuruluşları içerisinde 4. büyük STK olduklarını vurguladı. Yemen'de 4 bilimsel kongre, Gazze'de yaklaşık 700 hekimin katılımı ile ilk Türkiye Filistin Uluslararası Cerrahi Kongresi'ni gerçekleştirdiklerini ifade eden Kınık, Somali diasporasını ülkelerine dönmeye teşvik etmek üzere 400 profesyonelin katıldığı Somali Ulusal Sağlık Kurultayı'nı da düzenlediklerini söyledi.

GAZZE'DEN ORTA AFRİKA'YA DÜNYA'YA UZANAN YARDIM ELİ

Kınık, "Gazze'de saldırılar sürerken ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarını organize ettik, Sağlık Bakanlığımızla birlikte yaralı Gazzelileri başarılı bir operasyonla tahliye ettik. Yine Orta Afrika Cumhuriyeti krizine yardım ulaştıran ilk kurumlardan olduk. Bangui başta olmak üzere, Kamerun, Çad gibi komşu ülkelerdeki kamplara sığınmak zorunda kalanlar için klinikler açtık, gönüllü sağlık ekiplerimizle hizmet kampları düzenledik. İlaç, tıbbi malzeme, su temizleme kitleri gibi ekipman yardımında bulunduk. Suriye'deki iç savaş ve mültecilerin durumu hep gündemimizin ilk sıralarında yer aldı. Düzenlediğimiz kampanyalarla, yardım çalışmalarıyla Suriyeli mülteciler için sağlık ve insani yardım hizmetlerini erişebilir kılmaya çalıştık. Ayrıca, Genç YYD 36 üniversite topluluğu ile geçtiğimiz yılda 159 etkinlik yaptı. Psikososyal destek ekibimiz Soma'da, Suriye'de, Irak'ta kırılmış kanatları sardı, parçalanmış hayatlara destek oldu" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş konuşmasında Yeryüzü Doktorları'nın ciddi bir gönüllüler ordusu haline geldiğini, bunun ülke adına sevindirici olduğunu belirterek, "Yeryüzü Doktorları'nın daha da güçlü bir hale gelmesi gerekiyor. Gençlik noktasındaki çalışmalar takdire şayan. Tıp fakültelerimizde, kamu hastanelerimizde Yeryüzü Doktorları'nın da temsilcilerinin olması, bu hareketin daha güçlü hale gelmesini sağlar" dedi.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam da, dünyanın zorlu coğrafyalarında birlikte çalıştıkları en önemli STK'lardan birinin Yeryüzü Doktorları olduğunu vurgulayarak, "Emeklilik hayalim bir yeryüzü gönüllüsü olmak. "Gönüllülüğün sağladığı motivasyon hiç bir şeyle ölçülemez" dedi.

SOMALİ VE UGANDA'DAN TEŞEKKÜRLER

Somali Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Abdirisak Dalmar; Yeryüzü Doktorları ile birlikte yürüttükleri İbni Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Somali Tıpta Uzmanlık programlarının Somali'nin sağlık kapasitesinin artırılmasındaki önemine işaret etti. Uganda İslam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmad Kawesa Sengendo da, Yeryüzü Doktorları'nın çabalarıyla açılan Habib Tıp Fakültesi hakkında bilgi verdi ve Yeryüzü Doktorları'na teşekkür ederek gönüllüleri Uganda'ya davet etti. Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr Muhammed Atak da gençlerin bu harekette yer almasının Yeryüzü Doktorları'nı daha iyi noktalara yükseltmek ve faaliyetlerini arttırmak adına çok önemli olduğunu belirtti. 29 ilde, 36'sı resmi 42 üniversitede Genç YYD faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Atak, genel kurula katılan tüm gönüllülere teşekkür etti.

Gönüllüler ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafı sonrası Divan Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney başkanlığında, Yönetim, Denetim ve Merkez Genel Kurul Delege Üyeleri seçimi yapıldı. 46 delegenin oy kullandığı seçimde Yeryüzü Doktorları'nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu; Dr. Kerem Kınık, Uzm. Dr Yahyahan Güney, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Yard. Doç Dr. Şule Selman, Prof. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, Ecz. Muhammed Karabacak, Op.Dr.Oktay Özkan, Uzm.Dr.Havva Sula, Prof.Dr Alper Cihan, Yard. Doç.Dr. İlker İnanç Balkan, Dt. Mustafa Bekerecioğlu.

Denetim Kurulu; Fatih Mehmet Sula, Av.Osman Baturhan Dursun, Halil İbrahim Halıcı, Uz.Dr. Kenan Dönmez, Ecz M.Murat Akbıyık

8. Olağan Genel Kurul, yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilen Dr. Kerem Kınık'ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eyüp Gümüş Somali Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title